Inga svar om neddrogade unga kvinnor

Fyra unga kvinnor anmälde i helgen att de drogats på en nattklubb. Polisen manar till vaksamhet och inväntar nu provsvaren från sjukhuset.

Flera kvinnor säger sig ha blivit drogade på nattklubben. Arkivbild.

Flera kvinnor säger sig ha blivit drogade på nattklubben. Arkivbild.

Foto: TT/UNT arkiv

Uppsala kommun2019-10-07 13:38

Polisen bekräftade på söndagseftermiddagen att det finns fyra misshandelsanmälningar om kvinnor i tre olika sällskap som natten mot lördagen ska ha drogats på nattklubben Birger Jarl i centrala Uppsala. 

En förundersökning är inledd och förhör har genomförts. Nu väntar polisen på de prov som tagits på sjukhuset och som eventuellt kan bekräfta att kvinnorna drogats.

– Vi har initiala uppgifter om att målsägande har tagit prover på sjukhuset och utredningen får visa om det har gett utslag, säger Jonas Eronen, presstalesperson vid Uppsalapolisen.

Är det här något som polisen prioriterar?

– Jag har svårt att uttala mig det, men jag har pratat med förundersökningsledaren som ser väldigt allvarligt på det här eftersom liknande brott händer då och då.

Jonas Eronen säger att polisen hoppas på att allmänheten sett något som kan hjälpa utredningen framåt.

– Om målsägande har minnesluckor blir det problem att reda ut vad som har hänt, så vi hoppas absolut på fler iakttagelser, säger han och uppmanar samtidigt till försiktighet ute i krogvimlet.

– Tyvärr måste man vara lite vaksam och ha koll på vem som bjuder. Det kan gå väldigt snabbt om någon smusslar in något i drinken.

Tidningen var på söndagen i kontakt med en av kvinnorna som uppgett att hon drogats på nattklubben.

– Vi bjöds på shots av ett gäng killar, sedan minns jag inget mer. Efter det är allt svart, fram tills att jag väcks hos polisen, säger hon.

Neddrogning rubriceras som misshandel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!