Tung avslutning gav ny förlust

Efter storförlusten senast gjorde Uppsala en bättre insats mot Wetterbygden. Det räckte dock inte till seger utan laget förlorade med 66–53.

Justine Weatherspoon var bäst i Uppsala med 19 poäng.

Justine Weatherspoon var bäst i Uppsala med 19 poäng.

Foto: Peter Bohlin/Frilansfotograferna

Basket2019-11-06 21:17

Med drygt fyra minuter kvar att spela satte Elin Ekdahl en trepoängare som innebar 51–55 och nytt hopp för Uppsala om säsongens första poäng.
Wetterbygden kontrade dock direkt med en tvåa i nästa anfall och avslutningen blev inte så dramatisk.

– Vi inledde starkt och aggressivt både framåt och bakåt men lyckades inte fortsätta på samma sätt hela matchen. Vi försökte och kämpade som ett lag men orkade inte riktigt hela vägen, säger Justine Weatherspoon.

Sju raka poäng gjorde att Wetterbygden drog ifrån på nytt och Uppsala kom aldrig närmare än fyra poängs avstånd i den sista quartern. 
Utan bortalaget höll undan och vann med 66–53 i SEB Usif Arena.

– Vi blir bättre för varje match och det går i rätt utveckling. Om vi fortsätter på samma sätt så kommer vi att vinna matcher, säger Justine Weatherspoon.

Det var en jämn och spännande match där Uppsala inledde piggast och ledde med 17–13 efter första quartern.
I den andra quartern vände Wetterbygden och tog ledningen. Efter det jagade Uppsala ständigt och var nära flera gånger men lyckades inte komma ikapp.

– Det kändes bra för egen del och jag kommer in mer och mer i laget. Jag hoppas kunna bidra med mer, både för mig själv och för laget, säger Justine Weatherspoon som var bäst i Uppsala med 19 poäng.

Förlusten var Uppsalas sjätte raka i inledningen av säsongen och gör att de tappar i kampen om slutspelsplatserna.
Laget gjorde dock sin näst bästa insats defensivt med 66 insläppta poäng.

– Vi spelade bra men hade en oflyt i avsluten och beslutstagandet och det påverkar självförtroendet, speciellt i slutet av matchen. Vi snackade mycket om energi, att ta för oss och läsa av inför sista quartern men de gjorde det svårt för oss, säger Mady Mahdy, head coach i Uppsala.

Närmast väntar viktiga matcher mot bottenkonkurrenterna Visby på bortaplan och Mark på hemmaplan.

– Det gäller bara att vi fortsätter hela matchen och utnyttjar när vi får momentum. Det är viktiga matcher som kommer och vi vänder direkt fokus mot dem. Visby blir prio ett och vi ska vinna den matchen, säger Mady Mahdy.

Matchfakta

Uppsala–Wetterbygden 53–66
(17–13, 10–17, 13–19, 13–17)
Poäng, Uppsala: Justine Weatherspoon 19, Louise Skyttevall 11, Malica Monk 9, Elin Ekdahl 4, Lisa Bolander 4, Ellinor Meyer 3, Lina Claesson 3. Publik: 242.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!