Det var i veckan som UNT kunde berätta att Uppsala kommun stänger dörren för Dalkurd på Studenternas även nästa säsong. Det nyinflyttade Uppsalalaget får inte tillträde till Studenternas förrän tidigast säsongen 2020.

Idrotts- och fritidschefen Josefine Åhrman fastslog att bara ett lag kan spela på Studenternas under ombyggnationen.

– Under byggperioden klarar vi av att hantera ett elitlag på Studenternas och det laget är Sirius. Anledningen till detta är att projektet ska kunna hålla både tidplan och budget. Varje match som spelas på Studenternas under byggskedet kräver både planering och omställning på arenan, sade Josefine Åhrman till UNT.

Dalkurd, som ska spela sina 15 hemmamatcher i Gävle under debutsäsongen i fotbollsallsvenskan i år, har uttalat sig om att året i Gävle bara skulle bli ett. Nu kommenterar Dalkurds vd Mikael Ahlerup Uppsala kommuns besked att så inte blir fallet.

– I samband med flytten och de samtal som fördes var Dalkurds målbild att kunna spela i Uppsala 2019. Om det blir helsäsong, del av säsong eller som nu kommunicerats inte troligt alls, är något vi får hantera utifrån hur det stora pågående byggprojektet på arenan fortskrider, säger Mikael Ahlerup.

Ahlerup, som klev på vd-posten i Dalkurd i februari, är inte orolig utan menar att Dalkurds flytt från Borlänge till Uppsala är en långsiktig sådan.

– Vår ambition med att flytta till Uppsala sträcker sig väsentligt längre än i år och nästa år, vi har långsiktiga planer för vår verksamhet. Vi är och var inställda på att vår väg skulle vara krokig i början av resan, för att sen sakta rätta till sig på ett för klubben och Uppsala positivt sätt, säger Mikael Ahlerup och fortsätter:

– Klubben har haft bra samtal med Josefine Århman och politikerna i Uppsala om vår etablering, samtal vi värnar om och kommer att fortsätta föra i syfte om att så snart det är möjligt kunna spela på vår helt nya hemmaplan, Studenternas IP, något vi ser fram emot.