Tierp Volley jobbar febrilt för att få till en lösning för att driva föreningen vidare. Det andra krismötet på kort tid, som hölls under onsdagskvällen, väckte frågan på nytt, men resulterade inte i något beslut.

– Viljan i gruppen är extremt stor. Att inte driva vidare en förening … Nä, det finns inte med på kartan, säger Micke Lind, vice ordförande i Tierp Volley.

Problemet för att driva vidare ett lag på elitnivå är att gruppen av engagerade personer är för liten. Den uttalade krisen har dock väckt frågan.

– Det var mycket mer folk än vad det brukar vara och det finns en enorm vilja bland den grupp som är mest engagerad, men ska man driva ett elitlag krävs ett ännu större engagemang. Det ska man inte sticka under stol med, säger Micke Lind.

Alternativet är att fortsätta i elitserien eller börja om i division II. Det är ett tufft beslut som väntar Tierp Volley – oavsett vad.

– Vi kan inte bara ha möten, möten och möten. Det måste hända något snart. Viljan är enormt stark att driva vidare föreningen, men på vilket sätt man gör det … Ja, det får vi se. Just nu vandrar alla runt som katter runt het gröt, vi måste tvinga fram ett beslut, säger Micke Lind, som berättar att Tierp Volley inom kort också kommer ha ett möte med kommunen.

– Vi vill få till ett möte med kommunen och höra med dem hur gärna de vill ha ett elitlag, säger Micke Lind som bland annat pekar på fördyringen av spel i nybyggda Centralhallen.

– Den är sämre publikmässigt än Aspenhallen, samtidigt som hallhyran har gått upp, säger Micke Lind.

Tierps framtid på elitnivå handlar om engagemang, men kanske framför allt om ekonomi. Det ena hänger förstås ihop med det andra.

– Vår budget som har dragit runt laget i elitserien i år synkar med vad ett division IV-lag i fotboll brukar ha i budget. Vi kan inte skrapa bort mer än vad vi redan gjort, säger Micke Lind.

Vilka summor är det som saknas?

– Ett par hundra tusen till krävs för att vara på slutspelsnivå. Ska vi slåss om semifinalplatser krävs det en ökning med säkert 400 000 kronor varje år och skulle vi få in en miljon … Ja, då pratar vi SM-guld. Det krävs inga underverk, men det krävs mycket, säger Micke Lind.