Uppsala sekunder från första segern

Uppsala Basket var bara några få sekunder från seger. Men Eos kvitterade på straffkast - och vann med 96-85 efter förlängning.

Ellinor Holmberg var poängbäst i Uppsala.

Ellinor Holmberg var poängbäst i Uppsala.

Foto: Sven-Olof Ahlgren/Arkiv

Basket2019-10-12 20:31

Uppsala Basket står fortfarande på noll poäng efter tre spelade matcher. Men första segern var väldigt nära i bortamatchen mot Eos i Lund. Uppsala ledde med 81-79 i slutskedet av ordinarie tid. Men då fick hemmalaget två straffkast och tog matchen till förlängning. Där visade sig hemmalaget klart starkast och vann med elva poäng till slut. 
– Vi gjorde en grymt bra match. Mycket bättre än tidigare. Vi var mycket mer offensiva och aggressiva i vårt spel nu än innan. Det var tråkigt att vi föll på målsnöret, säger Uppsalacoachen Mady Mahdy. 
– Tyvärr hade vi fått Ellinor Meyer och Jasmine Witherspoon utfoulade innan förlängnignen, så vi blev lite tunna där, fortsätter han. 
Mady Mahdy var nöjd med insatsen, där laget var klart närmast säsongens första seger. 
– Det var ett steg i rätt riktning. Vi höjde tempot i både anfall och försvar. Innan har vi snittat ungefär 51-52 poäng, nu gjorde vi 85. Det är stor skillnad, säger Uppsalacoachen. 
Uppsala hade sin bästa poängspelare i Ellinor Holmberg, som stod för 22 poäng. Mahdy ser fram emot nästa match, och då har också den nya amerikanska pointguarden Malica Monk anslutit till truppen. 
– Det är en snabb spelare som vi hoppas kommer skapa en del framåt, men som också kan täppa till lite bakåt, säger Mahdy. 
Poäng Uppsala: Ellinor Holmberg 22, Jasmine Witherspoon 17, Lisa Bolander 12, Louise Skyttevall 10, Lina Claesson 9, Elin Ekdahl 8, Milen Hagos 5, Ellior Meyer 2. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!