För första gången i Basketligans historia missade Uppsala Basket slutspel. Sedan säsongen tog slut har klubben förändrat organisationen och anställt den nye tränare Jens Tillman och en klubbdirektör i form av Johan Immelgård.

– Vi har förstärkt organisationen och vi kan arbeta på ett proffsigare sätt nu jämfört med förra säsongen. Inte minst när det gäller spelarrekryteringar, säger Daniel Fixelius, ordförande i Uppsala.

I dagsläget har man däremot bara en spelare under kontrakt i lagkaptenen och stöttepelaren Axel Nordström.

– Vi för en dialog med en rad spelare och räknar med att ha signat flera inom de närmsta veckorna, säger Daniel Fixelius.

Klubben har utökat sin spelarbudget med ungefär 200 000 kronor till den kommande säsongen.

– Vi vill kunna spetsa till det ytterligare. Vi har fem-sex amerikaner på listan och pratar ganska intensivt med dem. Det är snart kontraktsläge på någon eller några av dem. Där är det framför allt en guard vi är ute efter, säger Fixelius.

Vidare kikar klubben på att förlänga med befintliga spelare och på att värva från konkurrenter i Basketligan.

– Vi jobbar brett för att lägga ett så bra pussel som möjligt. Jens Tillman har förstås mycket att säga till om och han sätter sig in i vilken typ av spelare vi behöver.

Sedan tidigare står det klart att Anes Zekovic lämnar Uppsala för mästarlaget Norrköping Dolphins. Jalen Jenkins ser inte heller ut att bli kvar i laget till nästa säsong.

– Han gjorde det bra förra säsongen men vi tittar i nuläget på andra alternativ.