Uppsala Basket har sedan en vecka tillbaka tränat i Fyrishov, vars nya trägolv ligger på plats. Under lördagen intar de sin nygamla hemmaarena när de träningsspelar mot superettanlaget Djurgården.

– Sportsligt är detta det bästa som vi någonsin haft i Uppsala Basket. Vi har eget omklädningsrum i Fyrishov, det är jättefräscht med nya trägolvet och alla i laget gymmar på Friskis och svettis på Fyrishov. Det är bra, och nu gäller det bara att förvalta det här läget, säger Axel Nordström.

Samtidigt som Uppsala Baskets lagkapten hyllar flytten, efterfrågar han klarhet i lagbygget. Uppsala Baskets sjumannatrupp kan inom kort växa till åtminstone nio.

– Vi saknar den nye amerikanen (den 28-årige guarden Xavier Cannefax) och förhoppningsvis ska det bli klart med en till amerikan inom kort.

En större variant?

– Så är det. Det ska förhoppningsvis bli klart nu i helgen. Det är vad som sagts i alla fall.

Axel Nordström vet ännu inte om säsongen blir fågel eller fisk, men säger att det börjar arta sig efter en längre tids stiltje. Kort och gott: Uppsala Basket är otroligt sent upp från startblocken jämfört med sina ligakonkurrenter.

– Det ser helt okej nu och det känns framför allt som att vi blir bättre och bättre. Vi hade bara tre träningar med varandra i kroppen inför de första träningsmatcherna (förlust mot AIK och isländska Njardvik) och det tar tid att spela ihop sig. Det är bara jag och Nathan Dawit som tidigare spelat ihop och det var när vi båda var med i landslaget som spelade i Universiadien för ett par år sedan, säger Axel Nordström.

Samtidigt som Uppsala Basket väntar in sina amerikaner, väntar den provspelande fransmannen Davy Baltus på ett kontrakt. Helgens dubbla träningsmatcher mot Djurgården (i Fyrishov på lördag, i Brännkyrkahallen på söndag) kan avgöra den frågan.

– Det är en bra kille som krigar hårt. Han ser inte så mycket ut för världen när man tittar på honom, men han är en extremt atletisk guard som springer golvet bra, han kan hoppa och spela tufft försvar. Publiken kommer gilla honom, säger Axel Nordström.