Ica Cup-finalen (tidigare Kalle Anka Cup) är en rikstäckande tävling i längdskidor. Tävlingen riktar sig till ungdomar i åldrarrna 13-14 år som tävlar i oika distrikt. Distrikten tävlar mot varandra med poäng på åkarnas individuella resultat samt en avslutande stafett. Tävlande i varje distrikt har kvalificerat sin väg in i tävlingen.

­– Förutom en rolig tävling som engarerar tonåringar i hela Sverige så satsar även tävlingen på gemenskap och att knyta kontakter landet över, berättar Linda Björnström Jeleby, distriktsledare för Uppland.

Tävlingen arrangerades av Rehns BK i Bollnäs och i år var det deltagarrekord med 430 anmälda deltagare, gentemot förra årets 344. Ica Cup-final pågick under tre dagar och innehöll flera olika tävlingsmoment, som: Distanslopp, individuell start 3,5 km, sprint, individiuell start ca 500 m, lång stafett, kort stafett och skicross-stafett.

Artikelbild

| Uppland tävlade i ICA Cup Final i Bollnäs i helgen.

Vinnare blev Jämtland/Härjedalen före Norrbotten. Uppland slutade på en fin tredjeplats i årets tävling. En placering de aldrig tidigare har varit i närheten av i dessa sammanhang. De kan nu stolt presentera sig som Sveriges tredje bästa distrikt i klassen 13-14 år.