Följetongen kring Dalkurd har varit lång. Redan förra sommaren berättade klubben om sina tankar att flytta från Borlänge, men det hela slutade med att föreningen blev kvar i Dalarna och sedermera gick upp i allsvenskan. Klubben skickade tidigare under hösten en skrivelse till Uppsala Kommun där man sade att man åter var intresserade av att flytta och hade för avsikt att välja Uppsala om kommunen kunde ge tillgång till att träna på Löten dagtid samt tillträde till "nya" Studenternas när arenan står klar. Enligt Dalarnas Tidningar har klubben nu bestämt sig för en flytt till Uppsala. Laget kommer då att träna och ha sin dagliga verksamhet i staden, men spela sina matcher i antingen Västerås, som är huvudspåret, eller i Gävle.

Att detta skulle vara beslutat förnekas dock av samtliga parter som UNT har varit i kontakt med. Josefine Åhrman, som är idrotts- och fritidschef vid Uppsala Kommun, har inte hört något från Dalkurd.

– Nej, vi har inte fått något bekräftat och om de har bestämt sig borde kommunen känna till det, säger Åhrman som inte har haft något möte med Dalkurd den senaste månaden.

Enligt Dalarnas Tidningar ska spelartruppen ha informerats under måndagens träning, något som klubbikonen och backen Peshraw Azizi inte känner till.

– Vi hade en helt vanlig träning i dag och vi har inte hört någonting. Det har varit massa skriverier, men jag har inte hört något om att det är påskrivet och klart, säger Azizi.

Dalkurds ordförande Ramazan Kizil:

– Jag har ingen aning, jag är inte i Borlänge.

Ett definitivt besked närmar sig dock. Under måndagen var Dalkurd på möte med Svenska Fotbollförbundet om var man kommer att spela sina matcher nästa säsong. Under eftermiddagen sade även Ramazan Kizil att klubben kommer att skicka ut ett pressmeddelande under tisdagen.

– Det jag vet är att klubben i morgon kommer att komma med ett pressmeddelande, mer än så kan jag inte säga, säger Kizil till Fotbollskanalen.

Exakt var Dalkurd ska hålla till i Uppsala är oklart. Klubben har undersökt möjligheter att vara på Löten, där även Sirius tränar, Österängen samt Danelid. Planen är dock att Dalkurd ska flytta in på "nya" Studenternas när huvudläkaren står klar till säsongen 2019 samt konstgräs har ersätt gräset. UNT har tidigare under månaden avslöjat att ritningarna för arenan ändrats från två så kallade hemvister till tre, något som väckte en het debatt.