Olofsson tillhör till vardags Sirius akademi, men har tränat med A-laget regelbundet den senaste månaden. När Sirius under måndagen flyger till Kalmar så finns talangen med i truppen för första gången.

– Det blir stort med debut, sedan får man se om man får spela eller inte. Det är i alla fall kul att få vara med och lite nervöst, säger Olofsson efter söndagens träning.

Är du förvånad?

– Ja, det kom lite som en chock faktiskt. Först att jag skulle börja träna med A-laget, det hade jag inte förväntat mig heller. Jag har spelat lite med U21, men jag trodde aldrig jag skulle komma upp hit, säger Olofsson.

Sirius tränare Kim Bergstrand om den unge talangen.

– Han är en väldigt ambitiös spelare med en väldigt fysisk spelstil. Han springer mycket och orkar springa mycket, det är hans stora kännetecken. Han är ganska obekymrad som man är i den åldern.

Jonas Olofsson kan spela både högerytter och forward. Han är fostrad i Gusk från början, men flyttade till Sirius när han var 13 år gammal.

– Jag hade det jobbigt förra året då jag var borta i tre månader på grund av en skada i höftböjaren. Sedan hade jag en tuff comeback i somras då jag inte alls var bra, men sedan gick det väldigt snabbt till att bli väldigt bra, säger Olofsson.

Hur har det gått att träna med A-laget?

– Det har känts helt okej, mestadels har det varit rätt så bra. Sedan har det varit lite upp och ned när jag varit skadad och sjuk, men mestadels bra.

Vad har du för framtida mål?

– Det får vi se, jag tar det som det kommer. Än så länge är jag bara här och kör.

I Sirius trupp utgår Sam Lundholm och Johan Eiswohld som båda är skadade. In kommer, förutom Olofsson, även Linus Nygren.