Förra säsongen rullade Storvretamaskinen över det mesta – i såväl seriespel som slutspel. 77 inspelade poäng i grundserien gav ett snitt på 2,41 poäng per match under Stefan Forsmans ledning. Tufft att matcha för efterträdaren Andreas Harnesk kunde man tänka. Men sanningen är att det är just vad årets upplaga av Storvreta gör. Snittet efter 20 spelade matcher ligger på 2,40. Detta trots att man stod på noll inspelade poäng efter de två första omgångarna. Under tisdagen åker laget till Mölnlycke med smått osannolika 14 raka segrar. Troligtvis rekord för Storvreta genom alla tider.

– Jag hoppas att det ska vara ett nationellt rekord, säger Harnesk, som dock inte hunnit slå i rekordböckerna.

Du måste vara nöjd?

– Första säsongen är det alltid skönt när det flyter på. Jag är skitnöjd med spelarna. Det har varit mycket förändringar men de köper läget, säger Storvretatränaren.

– Kan vi snäppa upp det lite från Dalen-matchen (7–4 på hemmaplan så sent som i söndags) ser det bra ut.

För helt nöjd är han inte, trots alla segrarna. Spelet i matcherna har gått lite för mycket upp och ned.

Känner du press på dig, att ni ska spela vackert?

– Nej, ingen press utan det är mer att det är roligt. Det är kul om det ser bra ut men viktigast är att vi vinner.

Han känner att det aggressiva spelet över lag är bra, att det defensiva omställningsspelet är "jäkligt bra" och att "special teams" blivit allt bättre under säsongen. Med tolv omgångar kvar av serien och fem poäng ned till tvåan Falun har mästarlaget nu spetsat målsättningen för serien en aning från att tidigare mest handlat om att sluta topp två för att få hemmaplansfördel i slutspelet.

– Vi vill vinna serien. Vi gjorde klart det i omklädningsrummet innan Dalen-matchen, säger Harnesk.

Tisdagskvällens uppgift är serieåttan Pixbo. Ett lag som passat Storvreta sådär i år. hemma såg man ut att gå mot tre poäng men gästerna kom tillbaka och tvingade fram förlängningsspel. I förra mötet i Mölnlycke i säsongens inledning fick man stryk med hela 9–3.

– Det var en riktigt tung dag på jobbet, konstaterar Harnesk.

Alexander Rudd missade senaste matchen och är borta nu också.

– Han har feber igen, för fjärde gången.

Filip Stenmark tvingades kliva av senast på grund av en lårskada. Nu visar den sig inte vara allt för allvarlig.

– Det är bättre än förväntat. Vi hoppas han är tillbaka om några veckor, säger Harnesk som också meddelar att Rasmus Sundstedt som klev av senast ska vara spelklar igen.