Storvretatränaren vill inte bli underdog

Det ständiga favoritskapet, år efter år, är förstås bra och smickrande för Storvreta, men finns det något negativt med det? Vill man slå ur underläge någon gång?

Storvretas assisterande tränare Kristofer Widlundh skulle inte byta ut favoritskapet en enda dag.

Storvretas assisterande tränare Kristofer Widlundh skulle inte byta ut favoritskapet en enda dag.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Innebandy2019-10-11 15:30

Storvreta är Sveriges bästa innebandylag och allt annat än segrar är ett misslyckande – ja, kanske inte mot Falun på bortaplan, men mot alla andra lag, borta som hemma.

– Den största utmaningen är oss själva, och det jobbar vi med varje vecka. Men det mest häftiga med den här truppen är alla vinnarskallar vi har. När grabbarna kliver in på planen så ser man transformeringen, säger Kristofer Widlundh, assisterande tränare i Storvreta.

Att någon gång få känna att man slår ur underläge, att få överraska och känna euforin efter en skräll, är det något man kan längta efter som Storvretaledare?

– Favoritskapet är inget jobbigt. Vi tänker på att utveckla spelet och spela en rolig innebandy. Det skulle inte vara roligare att vara en underdog, så nej, jag skulle inte byta. Det roligaste är att vinna oavsett om man är favorit eller inte, säger Kristofer Widlundh.

I lördagens match ställs Storvreta mot Jönköping på bortaplan, samma lag som slog Sirius häromdagen.

– Jag såg delar av den matchen och Jönköping är bra, alla lag i Superligan är bra. Det är ett ungt lag som har framtiden för sig. Det kan säkert bli en rolig match, säger Widlundh.

Jönköping har inlett serien bra och ligger på slutspelsplats just nu.

I Storvreta är alla spelare friska, men det är lite oklart vilken trupp som åker till Småland.

Matchdags

Jönköping–Storvreta

Superligan

Jönköpings idrottshus 15.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!