Stekhet "CG" nobbar anfallsrollen

Han har gjort mål i tre raka matcher, men när Philip Haglund är avstängd mot IFK Göteborg kommer inte Christer Gustafsson att återvända till sin gamla position.

Christer Gustafsson har gjort mål i tre raka matcher.

Christer Gustafsson har gjort mål i tre raka matcher.

Foto: Daniel Meisels

Fotboll2019-09-20 09:00

Gustafsson värvades till Sirius som anfallare inför säsongen 2012 från Hammarby. Något avtryck som forward gjorde han dock aldrig. Han flyttades ut som ytter och gjorde elva mål i norrettan året efter innan han under första säsongen i superettan hittade sin roll som innermittfältare. Efter en tuff start på säsongen är "CG" nu Sirius mest formstarke spelare med mål i tre raka matcher.

– Det är slumpen.... nej, men det handlar om hårt jobb, att jag har kört på trots att jag inte har fått spela så mycket och hela tiden jobbat på. Det betalar sig oftast, säger Gustafsson. 

Sirius ordinarie anfallare Philip Haglund är alltså avstängd mot IFK Göteborg. Christer Gustafsson kommer dock, trots målformen, inte att axla hans roll.

– Nej, jag är nog slut som nia faktiskt. Det var ett decennium sedan jag spelade där haha. Jag vill fortsätta spela det spel som jag har spelat den senaste tiden och komma i våg två och i den ytan. När man är inne i ett målstimm vill man fortsätta med det och hjälpa laget, säger Gustafsson.

Förra hösten var det stora rubriker kring Gustafsson som då hade ett utgående avtal. Dåvarande tränarna Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf drog tillbaka hans erbjudande och ville inte ha kvar honom i laget. Nu har Gustafsson åter ett utgående avtal och efter målet mot Falkenberg skrek supportrarna att de vill ha "CG kvar". 

– Det hörde jag faktiskt. Jag är glad att jag är omtyckt av fansen och det är klart att jag hoppas få spela så mycket som möjligt nu i avslutningen och ge tillbaka lite. 

Hur ser du på kontraktssituationen?

– Man kan inte tänka på det. Jag skrev under ett ettårsavtal och meningen var att ta den här säsongen och se i slutet av den. Vi får sätta oss om någon månad och gå igenom det.

Ni har inte pratat något än?

– Nej, ingenting.

Du tror att det blir i slutet av säsongen?

– Det skulle jag gissa på, säger Gustafsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!