Under tisdagen meddelade Dalkurd att klubben inte tänkte vika sig för delägaren och miljardären Kawa Junads krav på att ensam få tillsätta styrelsen i Aktiebolaget. Junad, som pumpat in pengar i Dalkurd de senaste åren, meddelade i sin tur att han stoppar investeringarna i klubben. Enligt en intervju med Aftonbladet ska Junad även velat sparka Dalkurds sportchef Adil Kizil, men stoppats av ordföranden Ramazan Kizil.

– Jag har en chef som heter Mikael Ahlerup och jag har inte hört något från honom. Hade det kommit något därifrån hade jag kunnat kommentera det, men det har det inte gjort, säger Adil Kizil.

Så Ahlerup är kvar i klubben?

– Jag träffade honom senast i dag, säger Kizil.

Hur ser du på den senaste tidens diskussioner kring dig?

– Som jag alltid brukar säga. När vi gick upp från division I till superettan och från superettan till allsvenskan så hyllades man som en kung, nu när det går dåligt så blir man sänkt som värdelös i stället. Jag är fullt medveten om att det fungerar så både när jag var aktiv och nu ledare, jag har aldrig sett mig som kung eller som sämst heller.

Efter att klubben gått skilda vägar med Abdülaziz Demircan så tittar man nu på en ny målvakt. I övrigt ser det inte ut att bli så många andra värvningar under sommaren för Dalkurd.

– Vi ser oss om efter en målvakt, men har lite tid på oss. Vi har en ganska stark trupp annars och det som är viktigast för oss är att få den att prestera. Just nu har vi inte plats att ta in fler spelare, säger Kizil.

Beror det på att Kawa Junad inte investerar mer?

– Det är klart att när en investerare hoppar av så påverkar det ekonomin. Oavsett om han hade varit här eller inte så är truppen just nu full och om det ska in någon så måste det frigöras plats.

Hur går det med tränarfrågan?

– Förhoppningen är att presentera en tränare den närmsta tiden, så fort allting är klart går vi ut med det.

Dalkurd inledde höstsäsongen i måndags och har tränat på under veckan. Man har en träningsmatch inbokad, borta mot Häcken den 30 juni, och hoppas boka in ytterligare en inom kort.

– Vi vill ha en match till under midsommarhelgen, men har ingen motståndare klar i dagsläget, säger Adil Kizil.