Siriusspelaren som får ta större ansvar

I avsaknaden av ordinarie lagkaptenen får Johan Widh äran att leda Sirius framöver. "Såklart kul att ha ansvaret", säger han.

Johan Widh får axla rollen som ordinarie lagkapten i Sirius. Första uppdraget blir Jönköping borta på torsdagskvällen.

Johan Widh får axla rollen som ordinarie lagkapten i Sirius. Första uppdraget blir Jönköping borta på torsdagskvällen.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Innebandy2019-10-10 07:10

Han var assisterande lagkapten i Mora och han har varit det i Sirius sedan förra säsongen. Men när ordinarie lagkaptenen Johan Eriksson nu tagit en timeout får Johan Widh bära hela ansvaret. Men han ser det inte riktigt så.

– Det blir lite annorlunda. Jag får ta lite mera ansvar men det är flera som får vara med och dela på det av oss lite äldre spelare, säger 29-åringen.

– Jag hade hellre sett att "Junior" spelat men nu får jag gör mitt bästa. Men såklart kul att ha ansvaret.

Efter en blytung förlust i premiären borta mot Mullsjö (11–3) och en mer planenlig förlust i derbyt mot Storvreta (11–7) tog Sirius senast säsongens första seger hemma mot Linköping med 7–5. Viktig detalj såklart var att man lyckades få ned antalet baklängesmål.

– Vi var inte så bra men vi vann och vi jobbade ju i alla fall. Vi har pratat om det; att fortsätta jobba. Sen får vi sätta detaljerna allt eftersom. Men det är skönt spräcka lagets poängnolla, säger den nye kaptenen, som gjorde sitt första mål för säsongen i Linköpings-matchen.

Ny god segerchans torde finnas borta mot Jönköping på torsdagskvällen.

– Kommer vi upp i den nivån vi vill har vi goda möjligheter, säger Widh och fortsätter:

– Det krävs tålamod, både i spelet med boll och i försvarsspelet. De brukar ligga lågt i sitt 2-2-1-system och är duktiga på att kontra.

Matchdags

Jönköping–Sirius

Superligan

Jönköpings idrottshus 18.30

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!