Sirius vann - men imponerade inte

Sirius sprÀckte förlustnollan efter 7-5 mot Linköping. Men imponerade inte pÄ trÀnaren David Ahlmark. "Vi hade tur", sÀger han.

Filip Eriksson klev fram och gjorde sina första mÄl för Sirius den hÀr sÀsongen.

Filip Eriksson klev fram och gjorde sina första mÄl för Sirius den hÀr sÀsongen.

Foto: Peter Bohlin/Frilansfotograferna

Innebandy2019-10-06 16:09

Sirius har sprĂ€ckt förlustnollan i Ă„rets superliga. Men det satt hĂ„rt Ă„t och hemmacoachen David Ahlmark svingade med sĂ„gen efterĂ„t. 
– Det var en fruktansvĂ€rd innebandymatch. I dag hade vi tur sett till mĂ„lchanserna. Vi ska inte vinna den hĂ€r matchen, men Linköpings ineffektivitet rĂ€ddar oss. Vi har otroligt stora problem i spelet bĂ„de med och utan boll. Det ser faktiskt inte alls bra ut. Vi mĂ„ste fundera hur vi ska ordning pĂ„ det hĂ€r, sĂ€ger han. 
Ahlmark efterlyser hĂ„rdare jobb. 
– Framförallt jobbar vi för dĂ„ligt, och spelar för svĂ„rt. Vi mĂ„ste upp vĂ€ldigt lĂ„ngt i prestation om vi ska fortsĂ€tta vinna matcher i SSL, tycker han
Sirius gick fram till 3-0 nĂ€r Filip Eriksson sköt rakt upp i krysset i upptakten av mittperioden. Johan Eriksson var sedan mycket nĂ€ra att raka in 4-0, men LinköpingsmĂ„lvakten Robin Laakso snurrade runt pĂ„ golvet och höll sitt lag kvar i matchen. Och dĂ„ kom ocksĂ„ Linköping in i matchen. Försvarsmissar frĂ„n Sirius och plötsligt stod det 3-2. Linköping var hetare - men hade otroligt svĂ„rt att utnyttja sina lĂ€gen. 
Sirius gjorde ett nytt ryck med tvĂ„ mĂ„l pĂ„ nio sekunder fram till 6-3 nĂ€r knappt fem minuter Ă„terstod av matchen. Men avgjort? Nej, Linköping kom tillbaka och hade 6-5 in i slutminuten. DĂ„ klev Filip Eriksson Ă„ter fram och fixade avgörande 7-5. 
– Det var pĂ„ tiden. Det var mina tvĂ„ första mĂ„l för sĂ€songen. Jag har inte kĂ€nt mig stressad, men jag Ă€r en av dem som ska göra mĂ„l och poĂ€ng. Men vi mĂ„ste slipa bort de enkla misstagen om vi ska ta poĂ€ng av topplagen framöver, sĂ€ger han. 
MĂ„len Sirius: Filip Eriksson 2, Johan Eriksson, Patrik Burman, Johan Widh, Jakob Drews och Daniel Stenlund. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!