Under säsongen som gått har laget vunnit Storveratcupen, avancerat till seniorserien divisision I (detta som nykomlingar i division II) och vunnit sin grupp i juniorallsvenskan. Nu kan laget lägga ytterligare en ”skalp” på hyllan - en åtråvärd plats i Innebandyfesten, där landets åtta bästa juniorlag gör upp om SM-medaljerna.

Biljetten till SM-slutspelet säkrades efter en dramatisk play off-match i IFU Arena mot Salem inför drygt 500 åskådare. Sirius vann med 10-8 (1–0, 4–4, 5–4).

Sirius tog tidigt tag i matchen och ledde i början av andra perioden med 3-0, alla mål gjorda av Theo Norén efter pass från Filip Eriksson.

Artikelbild

| Det var en hårda kamp mellan mellan två bra lag, Sirius och Salem, när kampen om en plats i SM-slutspelet avgjordes i IFU Arena. Här är det hemmalagets Gustav Högberg (13) som är i kamp om bollen med Salems Gustav Granlöf.

När Sirius sedan drabbades av ett flertal utvisningar kunde Salem jämna ut sifrrorna och en bit in på sista perioden var ställningen 5-5.

Med drygt två minuter kvar av matchen ledde Sirius återigen med tre mål, 9–6, och segern verkade vara klar. Salem ville dock annat och med knapt 1,5 minut kvar att spela var ställningen 9-8. Och dramatiken tätnade. Salem var nära att kvittera, men till slut var det en Siriuskontring som avgjorde matchen. Unge Isak Forsberg (född 2003) fälldes när han kom fri. På den efterföljande straffen kunde Filip Eriksson lura Salems målvakt och segern var ett faktum.

SM-slutspelet kommer att spelas i Växjö under påskhelgen.