Sirius plockade en viktig poäng mot Örebro SK på Behrn arena under tisdagskvällen. Laget åkte som bekant på en tung förlust i matchen dessförinnan mot Östersund där motståndarlaget avgjorde på tilläggstid.

- Jag tycker spelarna har samlat ihop sig enormt bra efter det. Vi kommer ut här på en fin konstgräsmatta där det går att spela fin fotboll och gör det vi har pratat om på ett ganska bra sätt. Jag tycker att vi inleder matchen väldigt bra och kommer in bakom Örebro och skapar lite halvlägen samt ett läge som det normalt sett är mål på, säger Thomas Lagerlöf.

Läget han pratar om tillkom i den 17:e minuten då Philip Haglund hamnade helt ren med hemmamålvakten Oscar Jansson som stod för en fin räddning. I den andra halvleken jämnade spelet ut sig lite och det tillkom målchanser åt båda håll – men det bjöds inte på några mål den här kvällen. Därmed fick Sirius målvakt Lukas Jonsson hålla sin första nolla för säsongen.

Artikelbild

– Äntligen, säger målvakten i korridoren efter matchen.

En som stod för en fin första halvlek var Mohammed Saied. Mittfältaren var en av anledningarna till att Sirius kunde ha det övertag man hade. Han fick däremot kliva av i paus på grund av en skada.

– Han fick ont i ljumsken. Vi vet inte riktigt hur statusen är just nu men det kom krypande under matchens gång, säger Lagerlöf.

Därmed fick en annan före detta Örebrospelare göra entré. Robert Åhman Persson inledde matchen på bänken men fick chansen när Saied inte kunde fortsätta.

– Jag hade tre bra år här och har många vänner kvar. Det är alltid svårt att komma in sådär men det gick ändå helt okej. Vi gör en bra första halvlek där Saied och CG (Christer Gustafsson) styr väldigt bra och vi borde ha straffat ÖSK hårdare med tanke på de lägen vi hade. ÖSK skärpte till sig i andra men jag tycker att vi gör det bra då också, säger Åhman Persson.

I och med resultatet går Sirius upp på säker mark. Man har samma poäng som Brommapojkarna men bättre målskillnad. Däremot har BP en match mindre spelad.

– Varje match är skitviktig och nu behöver vi ta poäng mot Norrköping på lördag, säger Åhman Pehrsson, som fick ta på sig kaptensbindeln när han hoppade in.

Vad tycker du om det tighta matchschemat?

– Kul. Man har gjort några träningar i sina dagar så det är matcher man vill spela.

Den totala frisparksstatistiken slutade 22–8. I den första halvleken ska Sirius bara ha fått med sig en frispark samtidigt som hemmalaget hade runt 15.

– Jag brukar inte kommentera domaren men idag kan jag inte hålla mig. Domaren måste ha läst på om Sirius brutala fotboll. Det är helt otroligt hur man kan blåsa så enögt i en fotbollsmatch som var jämn i övrigt, säger Thomas Lagerlöf.

pontus.stark@unt.se