Sirius förlorade fjärde raka matchen

Det jagades ett trendbrott. Istället blev det fjärde raka förlusten för Sirius, efter 3-7 borta mot Malmö.

Maja Brodin gjorde ett av Sirius mål i matchen.

Innebandy2019-10-12 18:16

Den svaga inledningen på matchen blev en stor anledning till förlusten. Malmö gick fram till 3-0 i den första perioden. Och ändå stod comebackande Jennifer Gräll i målet för flera fina räddningar. Tränaren Mårten Pederson var inte nådig i kritiken.
 – Vi började, återigen, alldeles för svagt. Det var knappt korpnivå på det hela. Det är otroligt billiga mål vi bjuder dem på, det var helt sjukt, säger Mårten Pederson.
Sirius rätade upp sitt spel i mittperioden. Maja Brodin reducerade till 3-1, innan Malmö gick upp till 4-1. Sirius närmade sig igen när Linnea Hammar sköt 4-2. Klara Molin hade dessutom ett skott i ribban i slutskedet av perioden. Sirius kändes lite på gång.
Men i sista sekunden kom också en utvisning på Sofie Paulsson. Det utnyttjade Malmö med att göra 5-2 i upptakten av den tredje perioden. Kort senare kom också 6-2 efter en ny Siriusutvisning. Sirius drog på sig fem utvisningar i den tredje perioden. En reducering av Lovisa Åström till 6-3 gav visst hopp, men Malmö stängde matchen till 7-3. Sirius inkasserade därmed fjärde raka förlusten.
– Det känns galet surt. Det är så tråkigt att det finns inte. Vi gör det bra stundtals, men vi sätter oss i de här situationerna själva, säger Mårten Pederson.
En olycka kommer sällan ensam. Målvakten Jennifer Gräll fick åter känning av sin skada i slutskedet och tvingades utgå.
– Vi vet inte riktigt än hur det är. Men det såg inte bra ut, säger Mårten Pederson.