Lucas Sandström lägger inga fingrar emellan.

Han står upp när det hettar till. Han kan reta en motståndare till vansinne, men har ibland svårt att tygla sitt humör.

När Almtuna genrepar mot Västerås på fredagen så är Sandström avstängd. Han fick tre matcher för bråket med Södertäljes Stefan Gråhns.

– Man vill alltid spela, men tvingas jag välja så är jag förstås hellre avstängd i en träningsmatch än i en seriematch, säger Sandström.

Almtuna har saknat en spelartyp som Sandström. Lite elak och totalt orädd vid motståndarnas mål. Kort sagt: En jobbig jäkel att möta.

– Det är skönt att ha en sådan spelare i sitt lag, men det gäller att han tyglar sitt humör. Vi vill ju ha honom på isen, säger tränaren Marcus Ragnarsson.

Nu lovar Sandström att han ska undvika avstängningar.

– Det här var den första och förhoppningsvis den sista, säger han med ett litet skratt efter torsdagens träning i Gränbyhallen.

Lucas Sandström är visserligen känd som en tuff spelare, men där finns även "vanliga" kvaliteter. Han är kort och gott en bra hockeyspelare. En målskytt när han får vara skadefri.

– Jag tycker att jag har hittat en bra känsla. Jag ska ligga på gränsen när jag spelar, men på rätt sida om den. Jag vill vara med där det händer.

Att vara någon sorts retsticka, är det medvetet?

– Det har blivit lite så, det har växt fram. Men egentligen har det alltid varit så, jag tycker om när det hettar till.

Tanken är att Sandström ska spela tillsammans med Victor Hertzberg och Tony Mårtensson. På papperet en riktigt bra kedja.

– Vi kompletterar varann bra, säger Sandström.

Att sitta på läktaren i tre matcher är förstås inte särskilt roligt. När Almtuna har premiär mot Västervik 21 september är Sandström tillbaka på isen, och han är nöjd med laget hittills.

– Vi har fått behålla många spelare från fjolåret, när vi gjorde en kanonsäsong. Jag tycker att ser väldigt bra ut. Personligen så har jag fått ett år till i Almtuna och känner en annan trygghet än tidigare.

Det kanske viktigaste för Lucas Sandström är att han har varit skadefri.

Den dagen han hittar tillbaka helt, och kombinerar sitt kompromisslösa spel med kreativitet, så är Almtuna att gratulera.

Sandström har nämligen potential att ligga högt upp i lagets interna poängliga ...