Samuelssons passning inför hyllningen

De kamperade ihop år efter år. Storvretakaptenen Mattias Samuelsson ser nu fram emot att få hylla sin tidigare backkollega Jesper Berggren.

Mattias Samuelsson är redo för att möta Kalmarsund - och att hylla sin tidigare backkollega Jesper Berggren.

Mattias Samuelsson är redo för att möta Kalmarsund - och att hylla sin tidigare backkollega Jesper Berggren.

Foto: Adam Troy

Innebandy2019-11-15 17:00

– Vi har messat lite och han var ned på träningen i torsdags. Jag ser fram emot det och jag antar att han ser fram emot det också. Han gillar ju att stå i rampljuset (skratt), säger Samuelsson inför firandet av Berggren. Han tillägger:

– Jag tror att han är lite nervös.

Dels ska nummer 21 upp i taket och dels firar Storvreta 30 år som klubb under hela lördagen. Men det ska ju spelas en innebandymatch också, mot Kalmarsund – inför fullsatta läktare.

– Det är klart att det blir speciellt runtomkring men vi har spelat såna matcher tidigare. Vi kanske kommer att få lite kortare uppvärmning och så men det ska vi klara av, säger Samuelsson.

Storvreta har tränat hårt under landslagsuppehållet. Samuelsson klagade så smått över träningsvärk under fredagen. Men uppehållet har varit av godo resonerar han. När matchschemat är tätt hinns inte den tyngre träningen med. Senaste matchen var Pixbo borta för snart två veckor sedan, en match som gav Storvreta lagets första förlust (i förlängning) för säsongen.

– Det var inget skönt alls. Vi borde vara jäkligt revanschsugna på den insatsen. Det är många som måste upp i nivå. Och det är bra att spela bra hemma, nu när det kommer mycket publik. Det blir häftigt, och känns värdigt på något sätt. Vi får lite ev en extra trigger. Spelar man 32 matcher kräver det sin man att alltid vara på topp, säger kapten Samuelsson.

Matchdags

Storvreta–Kalmarsund

Superligan

IFU Arena lördag 16.30

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!