Det är många lag som åkt från Uppsala för att spela Gothia Cup under veckan, men när turneringen går in i sitt slutskede under fredagen är Sunnersta AIF:s flickor 04 stadens enda lag som fortfarande är kvar i A-slutspelet. Efter ett gastkramande straffavgörande mot Åsa IF ställs Saif mot Älvsjö AIK i kvartsfinal under fredagsförmiddagen. Tränaren Ulf Sisell är förstås väldigt nöjd med turneringen såhär långt och berättar att hans spelare satt upp höga mål.

– Vi har haft en fantastisk turnering hittills och tjejerna hade ett grupparbete där de satte upp som mål att vinna cupen med några delmål längs vägen, berättar Ulf Sisell.

Laget gick igenom gruppspelet och sextondelsfinalen utan att släppa in mål innan straffsegern i åttondelen och tränaren håller framgångarna som laget haft hittills i turneringen högt.

– Det är ett lag som brukar gå bra i cuper, men att ta sig till kvartsfinal i Gothia är nog det största de gjort hittills.

En av spelarna bakom kvartsfinalplatsen är Ida Lindfors som ser lagandan som den viktigaste framgångsfaktorn.

– Det har gått jättebra eftersom vi spelar som ett lag och har väldigt roligt.

Vad gör ni för att kunna spela som ett lag?

– Vi har väldigt bra sammanhållning och det är aldrig någon som går ensam när vi gör saker, alla pratar med någon och vi gör saker tillsammans. Vi har pratat om att bra sammanhållning kommer synas på planen och göra att vi spelar bättre, säger Ida Lindfors.

Under cupen har det funnits tid för Liseberg, bad och annat och 10:30 under fredagen spelar Saif en kvartsfinal som förhoppningsvis är ett steg på vägen mot lagets mål.

– Om vi bara spelar vårt vanliga spel tror jag det kommer gå jättebra.

– Vårt första mål var att komma etta i gruppen och det andra att vinna hela turneringen, så nu ska vi försöka klara av det andra målet, säger Ida Lindfors.