Niklas Sjölund är styrelsens sportsligt ansvarige och den som är ansvarig i den sportgrupp som nu även består av tidigare sportchefen Björn Danielsson och nye klubbchefen Robert Lif. De har i stora drag kommit fram till att nästa säsongs trupp kommer att se ut enligt följande, på ett ungefär:

En femma bestående av egna duktiga juniorer.

En femma med lokal anknytning, från distriktet.

En femma ur den gångna säsongens trupp.

En femma med spetsspelare. ”Sådana som har gjort det riktigt bra i division I”.

Truppen byggs för spel i hockeyettan, detta trots att det pratas mycket om att Almtuna mycket väl kan få spela i allsvenskan då Pantern kan få svårt att klara elitlicensen. Men då krävs det såklart att Almtuna klarar densamma.

– Vi är i ettan och verkar för det, slår Sjölund fast och fortsätter:

– Det blir ett stålbad och det känner vi oss redo för. Vi måste hitta den kostymen med blixtens hastighet.

Någon budget nästa säsongs representationslag är inte fastställd och för tillfället har Almtuna endast tre spelare kontrakterade; backen Per Svensson och forwardspelarna Oscar Pentler och William Wiå.

När Sjölund pratar om nästa års trupp återkommer han gång på gång till att mycket ska vara hemvävt och – inte minst – man ska ”hitta tillbaka till det hårda jobbet”.

– Man ska spela för klubbmärket och inte för namnet på ryggen. Det är sånt som gjort oss framgångsrika tidigare och vi måste tillbaka dit. Vi gick lite vilse där i år.

Vem eller vilka som ska träna laget är inte klart även om det enligt Sjölund kan vara nära förestående, kanske inom en vecka.

– Det är en viktig pusselbit och filar och slipar på det, säger han.

Klart är att Marcus Ragnarsson inte blir kvar. Hans kollega Martin Gudmundsson är inte ute ur bilden enligt Sjölund som inte vill kommentera några namn i övrigt. Lars "Lillis" Lövblom har nämnts som ny Almtunatränare och har även för UNT bekräftat att det funnits en kontakt vid månadsskiftet februari-mars.