Psst...Rospiggarna – Ring Greg Hancock

Andreas Jonsson har tagit pension. Jason Doyle byter klubb. Rospiggarnas silly season hittills är ungefär som ett motorras.

Kan ett samtal till Greg Hancock vara lösningen för Rospiggarna?

Kan ett samtal till Greg Hancock vara lösningen för Rospiggarna?

Foto: UNT

Speedway2019-10-14 21:20

Han har inte fått någon drömstart som lagbyggare för Rospiggarna anno 2020, Peter Jansson. 
Två negativa besked från två förare, som i olika perioder tillhört världens bästa speedwayförare - och definitivt är två av Rospiggarnas bästa förare genom tiderna. 
En kvalificerad gissning är att Jason Doyle går till Västervik, som meddelat att en ny förare presenteras under tisdagen. 
En smäll till kan komma då många klubbar med större plånböcker än Rospiggarna, hugger på Max Fricke. En förare som annars hade varit den perfekte arvtagaren till Jonsson och Doyle. 
Med Jonsson försvinner bygdens son som på egen hand drar ex antal åskådare till matcherna. 
Med Doyle försvinner en av elitseriens bästa poängplockare de senaste fyra åren. 
4 säsonger - 65 matcher - 332 heat - 706 poäng. Det är hans grymma facit i Rospiggarna. 
Nu är det över. 
Att ersätta Jonsson och Doyle är ingen lek för Peter Jansson. 
Nu vet visserligen Peter Jansson vad han håller på med. Han har lång erfarenhet av att bygga lag och har öga för talang. Det var Jansson som tog över både Jason Doyle och Tai Woffinden till Sverige första gången. Då i Vargarna. 
Men. 
Skulle man få ge ett tips i värvningsjakten. Ring Greg Hancock. 
Nyligen fick han ett wild card till nästa års VM-serie. Det är en signal om att den Kalifornien-födde 49-åringen kommer tillbaka till den stora speedwayscenen. 
Här finns bara fördelar. Familjen Hancock har hus utanför Norrtälje. Han är starkt förknippad med klubben efter 15 säsonger i Hallstavik. Och han skulle aldrig ge på sig på en allvarlig comeback om han inte var förberedd. 
Det skulle kunna bli en riktig jackpott för Rospiggarna - både publikmässigt och som nygammal lagkapten. 
Se det även långsiktigt - det är en ny Hancock på gång i form av 14-årige sonen Wilbur, som om han går i faderns fotspår kan vara en framtidsinvestering av rang. 
I Hancocks fall är jag säker på att familjesituationen avgör, där hustrun Jennie går igenom en svår cancerbehandling.
Rospiggarna måste även ha in ytterligare en svensk förare. Problemet? Det finns inte så många av klass. Men det finns en annan "hemvändare" som definitivt skulle färga. Finländaren Timo Lahti, som har svenskt pass och licens. Jansson bekräftar också i en annan artikel att Lahti är ett intressant namn. 
Visst är det fantastiskt med silly season?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!