Nytt upplägg ska ge Sirius poäng

Sirius har haft en lång bortaresa den här hösten – och då blev det ett målras. Nu testar laget ett nytt upplägg. Träning på onsdagen, nio timmar innan Vetlandamatchen.

Sirius kommer att träna lätt på onsdagsförmiddagen innan spelarna sätter sig i bussen för att åka till Vetlanda.

Sirius kommer att träna lätt på onsdagsförmiddagen innan spelarna sätter sig i bussen för att åka till Vetlanda.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Bandy2019-11-19 20:15

Det var mot Vänersborg som Sirius tappade det mesta och förlorade med 9–2. Det var sega Siriusben och trötta huvuden, så såg det i alla fall ut från läktarplats.

Det är 40 mil mellan Uppsala och Vänersborg.

På onsdagen väntar nästa långresa –  till Vetlanda den här gången. Och nu testar Sirius ett nytt grepp som man aldrig har gjort tidigare.

– Vi har funderat litegrann och kommit fram till att vi ska träna på förmiddagen innan vi åker. Det blir ett barkmarkspass här hemma innan vi sätter oss i bussen, säger Siriustränaren Esa Määttä.

Vetlanda är en lika svår bortamatch som Vänersborg. Nu har Sirius bättre statistik i hallen i Vetlanda än vad man har i Arena Vänersborg, men å andra sidan är Smålandslaget ruggigt formstarkt.

– Det är det formstarkaste laget i serien med många bra skridskoåkare. Får Vetlanda igång sitt spel så är det ett jäkl... bra lag. Det gäller för oss att vara med från början, säger Esa Määttä, som också konstaterar att Vetlanda är ett lag med mycket bra självförtroende.

– Jag tror inte ens att Villas spelare är på den nivån ...

Sirius måste göra en "VSK-insats" för att ta poäng i Småland. 

– Jag tror tyvärr att vi inte kommer att få hjälp av någon stor underskattning från Vetlandas sida. Vi måste försöka hitta grunderna som vi hade mot VSK i premiären.

Matchdags

Vetlanda–Sirius

Elitserien

Hydro Arena 19.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!