Nya radarparet bakom Hagundas seger

Felix Abrahamsson spelade fram Isak Bengtsson till två mål. Duon låg bakom mycket när Hagunda vann med 8–3 mot Bele Barkarby.

Felix Abrahamsson har gjort åtta poäng på de två senaste matcherna.

Innebandy2019-10-05 20:17

Felix Abrahamsson och Isak Bengtsson har hittat varandra i början av säsongen. I segern mot Bele Barkarby spelade den förstnämnde fram till andre till två mål.
Det första innebar 1–1 efter knappt två minuters spel och andra fullträffen utökade Hagundas ledning till 3–1 i början av andra perioden.

– Vi hade en tung premiär men höjde oss rejält i den här matchen. Vi hade bättre energi och visade att vi ville vinna, säger Felix Abrahamsson.

Han spelade även fram Mattias Jansson som gjorde 4–2 då han kom fri, tog sig förbi målvakten till höger och satte bollen i öppet mål.
I den tredje perioden blev Abrahamsson även målskytt när han stötte in 5–2 från nära håll efter passning av Alexander Johansson. Fyra sena mål, varav två från hemmalaget i öppen kasse, gjorde att Hagunda vann med 8–3.

– När vi väl kom in i matchen släppte vi den inte. Det kan gå fort i innebandy men det kändes som vi hade ganska bra koll på dem, säger Felix Abrahamsson.

I premiären mot Wibax-Piteå spelade Abrahamsson fram till Bengtssons hattrick och duons fina samspel fortsatte i andra omgången.
Segern var Hagundas första för säsongen och gör att de står på fyra inspelade poäng.

– Isak springer runt och gör mål på det mesta. Det är nästan bara att passa honom så sitter den så det är skönt. Vi har inlett bra och det är bara att fortsätta på samma sätt, säger Felix Abrahamsson.

Matchfakta

Hagunda–Bele Barkarby 8–3
(2–1, 2–1, 4–1)
Målen 0–1 (0.51) Mattias Ottosson, 1–1 (1.46) Isak Bengtsson, 2–1 (14.33) Jakob Arvidsson, 3–1 (25.22) Isak Bengtsson, 3–2 (34.34) Patrik Häggkvist, 4–2 (37.32) Mattias Jansson, 5–2 (56.06) Felix Abrahamsson, 6–2 (56.27) Viktor Strömquist, 6–3 (58.02) Jacob Sagmeister, 7–3 (58.29) Mattias Jansson, 8–3 (59.59) Viktor Strömquist. Publik: 859.