– Det är bara att bryta ihop och inse att det suger och sedan komma igång och börja träna igen, säger Hage.

Och tränandet gäller alltså efter den operation som Ais-centern räknar med blir av trots att röntgenbilderna av hans skadade axel inte granskats till punkt och pricka.

– Men Stefan (Sundelin, läkare) sade efter testerna vi gjorde att det behövs en operation. Sedan får man väl se om man har tur och bilderna visar något annat, säger han.

Axeln hoppade ur led borta mot Leksand annandag jul och i samband med den smällen trasades en del sönder.

– När den gick ur led som den gjorde slog den ur benbitar som håller axelkulan på plats, berättar Hage, som mer än väl vet vad som väntar honom framöver.

– Jag har opererat den andra axeln. Det är tufft såklart och man vill ju inte opereras men det är en del av idrotten. Det är samma typ av problem, jag känner igen känslan. Men sköter man "rehaben" blir det jättebra.

Du utgår ifrån att det är slutspelat för säsongen?

– Ja, det gör jag.

27-åringen har Farsta som moderklubb men spelade med Almtuna under junioråren och ytterligare fyra och en halv säsong i a-laget innan han värvades till Djurgården för spel i SHL i en och en halv säsong. Därefter väntade två säsonger, med en hel del skadebekymmer, i Björklöven innan han stod kontraktslös inför den här säsongen. Efter att ha tränat med Almtuna under en och en halv månad fick han ett kontrakt över säsongen. Han har trivts och han har varit en tongivande spelare i återkomsten i Uppsalaklubben. Sin poängmässigt bästa allsvenska säsong är från 2013/14 då det blev 22 poäng på 46 matcher. När skadan nu kom stod han på 16 poäng på 26 matcher.

– Det är kul att spela i Almtuna igen och det känns som att jag har hittat tillbaka till mitt gamla spel, säger han.

Hur tänker du inte för nästa säsong?

– Jag har inte hunnit tänka så mycket på det. En operation måste jag ta oavsett vad som händer.

När en operation kan tänkas äga rum vet han inte, men han vill inte dra ut på det för länge.

– Jag vill ha den så fort det går. Det är ju sex månaders rehab och ju snabbare det kan ske kan man ju börja träna.