Motståndare – snart i samma lag

Motståndare i basketligan men tränare och spelare i U18-landslaget. Det blir en annorlunda match för Chioma Nnamaka och Lisa Bolander när Uppsala tar emot Luleå.

Chioma Nnamaka är tillbaka i SEB Usif Arena med sitt Luleå.

Chioma Nnamaka är tillbaka i SEB Usif Arena med sitt Luleå.

Foto: Håkan Stridblom/NSD

Basket2019-12-19 16:54

Chioma Nnamaka och hennes Luleå leder svenska basketligan på 16 inspelade poäng efter bara en förlust under säsongen.
I andra änden av tabellen finns hennes moderklubb Uppsala som nästjumbo med två pinnar och nu ställs lagen mot varandra.

– Det är alltid speciellt att komma hem till Uppsala även om jag varit borta ganska länge. Jag är ganska van vid att spela mot Uppsala och vi vill avsluta med seger i sista matchen innan jul, säger Chioma Nnamaka.

Det blir även en extra speciell match då Chioma är assisterande coach i svenska U18-landslaget och nyligen togs truppen ut till Baltic Sea Basketball Cup som spelas i början av januari.
En av de uttagna spelarna är Lisa Bolander från Uppsala och efter jul förvandlas motståndarna till tränare och spelare under ett träningsläger i Södertälje.

– Jag fick frågan för någon månad sedan och det är jätteroligt att stå på andra sidan av planen. Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet som spelare och hjälpa tjejerna. Lisa är en duktig spelare som har stor potential att utvecklas, säger Chioma Nnamaka.

Hur blir det att möta henne och sedan träna henne?

– Jag tänker inte så mycket på det på det sättet. När jag spelar så går jag in i den rollen. Det är samma sak med Matilda Ekh i mitt lag och jag springer på många av spelarna. Förhoppningsvis kan det hjälpa mig att komma nära tjejerna och få bra kontakt.

Matchdags

Uppsala–Luleå
Svenska basketligan
SEB Usif Arena, 19.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!