Nilsson kom till Sirius inför säsongen 2016 och var med och tog upp laget i allsvenskan. Väl i den högsta serien växte Nilsson fram till en av Sirius mest pålitliga spelare som sällan gjorde en dålig match. Efter säsongen gick kontraktet ut och även om Sirius var öppna med att man ville ha kvar mittfältaren så hamnade han hos seriekonkurrenten Brommapojkarna.

– Med respekt för Sirius kommer jag inte gå in på exakt vad som hände, men de ville ha mig kvar och det är jag glad för. I slutändan var det flera aspekter som gjorde att det inte blev så, säger Nilsson.

Varför blev det BP?

– Fotbollsmässigt har vi något spännande på gång. Klubben har gjort investeringar inte bara i truppen utan runtom också med faciliteter och förutsättningar som man inte haft förut. Jag tror på det här, säger han .

Matchen på lördag är minst sagt viktig. Brommapojkarna ligger på kvalplats, fem poäng före Sirius med en match mindre spelad. En seger för de rödsvarta skulle med andra ord göra Sirius läge än mer utsatt.

– Det är en jätteviktig match, det är inget snack om saken. Man brukar prata om sexpoängsmatcher och det här är verkligen en sådan. Vi kan distansera oss lite från Sirius och det siktar vi på att göra, säger Nilsson som är tillbaka i spel på allvar efter att ha drabbats av en fotskada i premiären och missat större delen av våren.

Hur ser du på er säsong hittills?

– Vi har varit starka hemma där vi har gjort bra prestationer och tagit bra skalper. Bortaspelet har så klart varit underkänt eftersom vi står på noll poäng. Vi vill göra mer mål, vi har inte gjort tillräckligt hittills för att vinna och det måste vi förbättra.

Vad säger du om Sirius säsong hittills?

– De har haft en tuff vår med mycket skador. Det är en del spelare som har fått spelas in och vad jag har förstått så har de haft tufft att få i gång sitt spel som de har stått för under många år och som har varit framgångsrikt. Jag vet dock att Sirius har bra spelare eftersom jag själv spelat där så spelet finns där, det gäller bara att få fram det. Jag hoppas inte det kommer nu i helgen.

Nilsson berättar att han fortsatt har regelbunden kontakt med Siriusspelarna Ian Sirelius och Christer Gustafsson även om många av de han hände med i laget också lämnade efter förra säsongen.

Vad tror du om era chanser till nytt kontrakt?

– Vi var ett stort sett nytt lag när säsongen började och nu känns det som att vi börjar hitta varandra mer och mer. Sirius är ett bevis på hur viktigt det är med lagspelet, det är det som har gjort de framgångsrika. Jag tror stenhårt på oss, kompetensen finns och nu gäller det att få ut det, säger Nilsson.

I Brommapojkarna spelar även Siriusbekantingen Erik Figueroa.