Mittfältaren tränar med Sirius

Han tränade med Sirius tidigare under sommaren. Nu är Kalmars Adam Hellborg tillbaka för att ytterligare bekanta sig med Sirius miljö.

Adam Hellborg.

Adam Hellborg.

Foto: TT

Fotboll2019-10-10 19:09

Kalmars mittfältare Adam Hellborg, som är utlånad till Oskarshamn, var tidigare under sommaren i träning med Sirius. Nu är Hellborg tillbaka på Studenternas igen för ytterligare tre pass med Sirius varav det andra skedde under torsdagen. 

– Vi fortsätter att titta på honom inför nästa år, men vi har inte kommit närmare i beslutet, säger Sirius sportchef Ola Andersson.



Hellborg gjorde nio allsvenska matcher för Kalmar under Henrik Rydström förra året, men blev inför årets säsong utlånad till Oskarshamn i division I. Där har mittfältaren stått för två mål på 16 matcher. 

– Han är framför allt spelskicklig och är i grund och botten en bra fotbollsspelare som är bolltrygg. Han ligger rätt i åldersintervall då han är född 1998 också, säger Andersson.

Tanken är att Hellborg ska träna med Sirius även under fredagen innan han återvänder till Småland.

– Han ska spela klart säsongen och sedan tar vi en dialog efter det. Han har kommit in bra hos oss och vet hur vi spelar fotboll. 

Är det några andra testspelare på ingång?

– Nej, inte som vi har klara, men däremot pratar vi och diskuterar hela tiden hur vi ska förhålla oss till provspelare och det förs hela tiden en utvärdering om positioner, föryngring och spelare. 



Adam Hellborg har kontrakt med Kalmar FF även över kommande säsong vilket gör att Sirius måste lösa honom om man bestämmer sig för att gå för mittfältaren. 

Sirius har som bekant även en rad utgående kontrakt på nyckelspelare som Tim Björkström, Christer Gustafsson och Philip Haglund bland annat. 

Tror du ni kommer att presentera någon förlängning innan säsongen är slut?

– Det är inte omöjligt, säger Ola Andersson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!