Det såg ut att vara klart redan efter en period. 2–0 till Storvreta mot ett Örebro som knappt skapade någonting.

Storvreta var på väg att knappa in en pinne på serieledande Falun.

Men det fanns åtminstone en person i Ifu Arena som tvivlade. Inte ens vid 5–2 i den andra perioden så trodde han att trepoängaren var hemma. Hannes Öhman var inte överraskad över att det blev som det blev.

– Jag visste att det skulle bli en tuff match. Vi är inne i en både fysiskt och mentalt hård period, och vi mötte ett lag som var spelledigt senast och som var utvilat. Så nej, jag är inte förvånad över att det såg ut så här, säger Storvretas assisterande tränare.

Men få trodde att hemmalaget skulle tappa 5–2 på 13 minuter.

Örebro fick energi av sina mål – och faktiskt var vändningen rättvis. Gästerna från Närke kämpade helhjärtat i varje närkamp och vann bollar man inte var i närheten av att vinna tidigare under matchen.

– Örebrospelarna var fräschare, rappare och piggare. Jag är faktiskt förvånad över att det gick så lätt i de två första perioderna, jag hade inte väntat mig det, säger Hannes Öhman.

När Örebro gjorde 6–5 genom Daniel Hellqvist när klockan visade 18.05 så blev det så frustrerat i Storvreta att Alexander Rudd i besvikelsen sparkade bort målburen bakom Viktor Klintsten. Han fick en tvåa och en personlig tia som straff.

Det är möjligt att domarna skulle ha haft lite mer fingertoppskänsla i det läget. Den ilska Rudd gav uttryck för riktade sig mot det egna laget och sig själv.

Storvreta plockade ut målvakten och spelade alltså fem mot fem efter Rudd satt på utvisningsbänken.

Tiden var på väg att rinna ut när Valdemar Ahlroth, som gjort klart flest mål den här säsongen, slog till med ett direktskott från höger. Klockan: 19.56.

– Det var mentalt starkt av oss att komma tillbaka, säger Öhman.

I förlägningen, när Storvreta spelade fyra mot tre (Örebroutvisning i slutminuterna av ordinarie tid), avgjorde Niklas Winroth efter ett klapp-klapp-spel.

– Det är klart att det känns som att vi vinner två poäng. Vi hade ju ingen poäng alls när det var fem sekunder kvar, så poängen är en bonus för oss, säger Öhman.

Den tunga träningsperiod som Storvreta är inne i tog ut sin rätt, enligt Öhman.

– Vi måste träna hårt någon gång under seriesäsongen, och då passade det bra nu, och senare får vi chansen under VM-uppehållet. Alla lag tränar hårt, men kanske inte Örebro som är i ett annat läge än vad vi är, säger Öhman.

Storvreta hade chansen att knappa in på serieledande Falun, som också vann först i sudden death mot Thoréngruppen i onsdags. Nu är det fortsatt tre poäng mellan seriens giganter.

Till sist: Det märkliga var att Örebros målvakt inte fick någon utvisning när han – likt Alexander Rudd – i ren frustration sparkade bort målburen i samband med Storvretas 7–6-mål. Okej, matchen tog slut då, men för ordningens skull borde han förstås ha fått samma straff som Rudd.