Den intensiva semifinalserien mot Mullsjö slutade i lördags kväll. Klar Storvretaseger.

Mullsjösupportrarna försökte göra allt för att störa Storvretaspelarna. Oerhört illaluktande bomber brändes av när bussen anlände. Efteråt slets en Storvretadekal av bussen.

Men Nicklas Paulsson njöt. Illaluktande rök bekom honom inte alls.

– Det är en hängiven supporterkultur där nere och de försöker jävlas så mycket de kan. Jag gillar när det är så här, det är roligt, säger Paulsson dagen efter Mullsjömatchen.

Sitter man tillräckligt nära planen så hörs det saker – typ … Inte minst i matcherna mellan Storvreta och Mullsjö.

– Det blir en del snack, men vad som sägs är ingenting man kan säga i media, säger Paulsson bestämt men med ett litet skratt.

Jo, berätta – ge ett exempel bara.

– Man försöker väl luska en del om privata saker och så där …

Allt för att få motståndaren ur balans, men det hjälper nog sällan. Domarna har också öron och står i regel ganska nära. Det är lätt att få en utvisning för osportsligt uppträdande.

Nicklas Paulsson är inte Storvretas störste spelare, men kliver aldrig undan i närkamperna. Fysiskt spel är ett av hans signum, liksom snabbheten och tekniken.

Med tanke på hans bakgrund som ishockeyspelare är det inte konstigt att han spelar fysiskt.

Han gick hockeyklass på Vaksalaskolan och spelade i Almtuna tillsammans med bland andra Victor Aronsson, den här säsongen i Karlskrona och nästa i Modo.

Tyvärr var 1992-kullen i Almtuna inte så bra. Paulsson minns att man fick stryk av Hammarby (”jag tror det var 19–1”) som hade Gabriel Landeskog och Patrik Nemeth i laget.

– Till slut totalledsnade jag och satt hemma vid vardagsrumsbordet och berättade att antingen slutar jag med hockeyn eller innebandyn.

Han valde innebandyn – och det är inget han behövt ångra.

Nu väntar Falun i finalen på lördag – en drömfinal mellan ettan och tvåa i serien och de senaste säsongernas genomgående bästa lag. Men fem ”vilodagar”, det tar hårt på psyket.

– På nåt sätt blir den här veckan väldigt jobbig, man går omkring och tänker på finalen, säger Paulsson när UNT frågar om han blir nervös, särskilt nu när det är så många dagar till finalen och inte några matcher som kan skingra tankarna.

Det är logiskt att det är Storvreta och Falun som möts.

– Det blir en superrolig final att spela, men när det är bara en match så kan det spelmässigt bli lite avvaktande. Men kollas deras lag, där finns det spelare med huggtänder och allt möjligt, säger Nicklas Paulsson.