5.16 minuter. Längre än så behövde inte Storvreta på sig att går från 2–0-underläge till ledning med tre måls marginal, 2–5, under den andra periodens första halva. Och då hade Tobias Gustafsson ändå kostat på sig en straffmiss. Eller snarare, Jon Hedlund i hemmamålet räddade. Ordinarie straffskytten, Alexander Rudd, låg hemma i Uppsala i feber.

– Harnesk (Andreas, tränaren) frågade om jag eller "Jeppe" var sugna och när man får chansen så tar man ju den, säger Gustafsson.

Jesper Berggren satte ju annars nyligen en straff snyggt i krysset, men han lät alltså Gustafsson ta hand om möjligheten vid ställningen 2–1 i Wallenstamhallen.

Artikelbild

| Tobias Gustafsson missade en straff borta mot Pixbo men Storvretabacken klev in i målprokollet lite senare.

– Han (Berggren) sa i pausen: nästa tar jag, säger Gustafsson och skrattar på telefon från Mölnlycke.

Men Storvretamålen kom alltså i en strid ström i just den perioden i matchen. 2–1-reduceringen kom 5.07. 10.23 skickade nämnde Berggren in 2–5.

– Det var i den andra perioden vi grundlade segern, säger Gustafsson och fortsätter:

– Det kändes som att vi kom igång efter straffen. Missar man en brukar det annars vara tvärtomeffekt, men vi smackade till med fyra raka mål.

Storvretabacken kom att hamna i målprotokollet han också. Så småningom. Och det behövdes för matchen var inte vunnen efter den fina andraperioden (Storvretas bästa i matchen). Vid ställningen 4–5 fick laget en utvisning. Då klev Niklas Winroth framåt i planen och skickade upp 4–6 i krysset.

– H-vete vad snyggt det var, säger Gustafsson.

Sedan klev han själv in i handlingen. Satte 4–7 och 6–8 på egen hand och spelade fram Henrik Stenberg i slutsekunderna till 6–9.

– Så fort de närmade sig lyckades vi dra ifrån.

Regerande mästarna förlängde därmed monstersviten till 15 raka segrar.

– Vi bara går ut och kör. Även om det inte ser jättebra ut alla stunder hittar vi sätt att vinna matcherna. En del kan säkert få för sig att vi leker oss igenom matcherna, och att vi peakar, men så är det verkligen inte. Det är en massa saker som vi diskuterar efter varje match som måste bli bättre, säger Gustafsson.

Storvreta fortsätter matchandet med hemmamöte mot Örebro i helgen. Oddsen är goda för att det blir seger nummer 16 i följd då.