Världscuppremiären i Baku i februari lovade mer och helgens premiär i Svenska cupen i Upplands Väsby skulle bli ytterligare ett steg på vägen.

Rätt väg? Det är frågan.

– Det gick både bra och dåligt. I DMT (dubbel minitrampolin) satte jag VM-kvalpoängen med nästan tre poängs marginal – trots att jag inte fokuserar så mycket på DMT just nu, säger Lina Sjöberg som efter VM-guldet i höstas riktat om sitt fokus till renodlad trampolin.

– Min första serie blev bra, där slog jag nytt pers med 0,8 poäng. För mig är det stora siffror. I andra hoppet blev det bara ferm eller sex övningar innan jag kom väldigt nära kantskyddet. Det gick inte att hålla sig kvar på mattan, så det blev ingen final i trampolinen den här gången.

Lina Sjöberg är inte besviken. Svarare målmedveten. Förändringar i den vardagliga träningen ska ge Lina Sjöberg den trampolinboost som krävs för att lyckas.

– Jag har gått till att ha fyra pass på trampolin och bara ett på DMT, allt för att få rätt timing för att få rätt stil och höjd på trampolinen. Jag fick många kommenterar från många tränare i helgen att de tyckte att jag såg lugnare ut. Det finns något där och det känns om att något är på gång, säger Lina Sjöberg.

Ett av de stora målen för säsongen är att tävla European Games i Minsk, Vitryssland. Tävlingen är något av ett mini-OS för Europa och för de sporter som inte är med på OS-programmet.

Nästa deltävling i världscupen avgörs på samma ort den 20–21 april och kan avgöra ödet.

– Jag har tagit en plats åt Sverige i individuell trampolin till European Games, men det är upp till SOK om jag får åka eller inte. De har krav på att man ska vara topp åtta i sin gren, säger Lina Sjöberg.

Fler tävlade från Uppsala GF i Svenska cupen. Gustav Tingelöf blev tvåa i DMT och lyckades sätta poängen som krävs för att kvala in till VM.