Den 8 februari spelade Almtuna borta mot Leksand. Efter att hemmalaget gjort sitt fjärde och femte mål inom loppet av bara en minut i den tredje perioden fick Arvid Ljung lämna målet till förmån för Oscar Fröberg. Sedan dess har det spelats ytterligare fyra Almtunamatcher – och Ljung har inte setts till. Mer än i båset.

– När jag blev utbytt var Fröberg bra och vann sedan matchen efter. Sedan skulle jag ha spelat mot Tingsryd (i onsdags förra veckan) men blev då sjuk, säger Ljung om sin mer undanskymda roll på slutet.

Från att han stått merparten av matcherna under säsongen har han nu alltså fått funnit sig vid att stå vid sidan. men det har som sagts funnits förklaringar. Trots sjukdomen var han med på bortaturnén i förra veckan med matcher på onsdagen och fredagen – och träning på torsdagen – även om förkylningen gjorde att Ljung fick lite problem med att se så skarpt som vanligt. Nu är han frisk och mot Karlskrona hemma är han alltså tillbaka.

– Den är sjukt jäkla viktig, i den matchen ska vi ha tre poäng, säger Ljung direkt efter att han klivit av tisdagens träning i Gränbyhallen.

– Det gäller att visa lite desperation och vinnarskalle.

Han vet om att läget är prekärt med fyra matcher kvar. Två poäng måste ätas in mot Tingsryd som är på rätt sida kvalstrecket.

– Det gäller att gilla läget. Oavsett hur det går är det här sjukt bra lärdom, säger han om den tunga säsongen.