Klart: Stjärnan äntligen spelklar

Premiären mot Alvik blev blytung. Nu kommer ett efterlängtat besked inför hemmapremiären: Amerikanskan Jasmine Weatherspoon är spelklar för Uppsala Basket.

Jasmine Weatherspoon är spelklar och redo för lördagens hemmapremiär mot Norrköping Dolphins.

Jasmine Weatherspoon är spelklar och redo för lördagens hemmapremiär mot Norrköping Dolphins.

Foto: Mathias Rutegård

Basket2019-10-04 10:00

– Jag hoppas bidra med en hel del energi, ledarskap och att jag hjälper laget i både anfall och försvar med min atletiska spelstil, säger Jasmine Weatherspoon som under torsdagen fick klartecken för spel i lördagens hemmapremiär mot Norrköping Dolphins.

Den 186 centimeter långa forwarden spelade för Visby Ladies under den förra säsongen och snittade blott 7,6 poäng men hela 8,2 returer.

– Hon hade fyra-fem importer bredvid sig i Visby. Här är hon just nu ensam och det är lite högre krav. Förhoppningsvis antar hon utmaningen och förhoppningsvis får hon ut mer av sin kapacitet här än i Visby, säger Uppsalas coach Mady Madhy med en klar passning till sin nya amerikanska.

– Jag accepterar min roll, jag vet att jag har en stor roll här i Uppsala. Jag ser framemot att ta mycket plats på planen, säger Jasmine Weatherspoon.

Känns du pressen?

– Jag känner ingen press. Jag ser framemot det här och är beredd att hantera vad än laget behöver få ut av mig.

Uppsala fick en blytung start på säsongen när de, utan amerikanskor och utan en skadad Agnes Nordström, förlorade premiären förra helgen med 100–51 borta mot Alvik.

Mady Mahdy tror på ett lyft i och med de nya spelarna. På måndag ansluter även Malica Monk till truppen, den amerikanska guarden som kommer direkt från collegespel i Arkansas och som beskrivs som en stark poänggörare.

Matchdags

Uppsala Basket–Norrköping Dolphins

Svenska basketligan dam

SEB Usif Arena, 15.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!