En av Sirius riktiga trotjänare har snart alltså gjort sitt. Detta meddelar Sirius på sin hemsida.

– Jag har funderat länge över det här. Det har varit en ära att få spela för den här klubben så länge och att vara en del av allt det vi har åstadkommit här. Jag är full av stolthet och glädje över det. Men nu är jag 27 år gammal och jag tror att det är rätt läge att ta nästa steg i min karriär, för mig och min familj. Det var ett svårt beslut att ta, men ibland kommer du till ett skede i livet där du måste ta ett beslut, säger Ogbu till hemsidan.

Moses Ogbu kom till Sirius redan som 18-åring 2009 efter att sedan han kommit från Nigeria provspelat med Djurgården och även representerat Gimo. På den tiden spelade Sirius i division I och Ogbu har alltså varit med på hela resan via superettan och upp i allsvenskan. Det var bara under en period under 2016 när han var i Jönköpings södra som han inte spelade för Uppsalaklubben.

Vad som händer nu har Ogbu ännu inte meddelat.

– Jag kommer att sakna Studan, och supportrarna framför allt. De står mig väldigt nära och jag kan bara tacka dem för all den kärlek de visat mig. Klubben och supportrarna har hjälpt mig och behandlat mig på ett speciellt sätt, gett mig allt. Jag kan inget annat säga än tack.

Måndagens match mot Kalmar blir Ogbus sista hemmamatch för Sirius. Det blir hans 185:e seriematch med klubben.