Publikrekordet för en juniorinnebandymatch i Uppsala lyder 711 personer. Noteringen från 2016 kan slås under fredagskvällen när det vankas dubbla innebandyderbyn i IFU Arena.

Först ut är herrjuniormatchen mellan Sirius och Storvreta (18.00), följt av damderbyt mellan Sirius och Björklinge (19.40).

UNT sänder båda matcherna live på unt.se/sport.

En av huvudpersonerna inför fredagens innebandyfest är Filip Eriksson. 17-åringen från Sirius har fått sitt stora genombrott i superligan den här säsongen och trotsar ryggsmärtorna för att spela derbyt mot Storvreta.

Det här vill han inte missa!

– Jag har fortfarande lite problem med min rygg efter smällen jag fick mot Helsingborg, och det har varit tufft att återhämta sig när schemat har varit tajt. Men jag kommer att spela, säger Filip Eriksson.

Påverkar det att Sirius har match i superligan redan på söndag igen (Kalmarsund på hemmaplan)?

– Faktiskt inte. Jag pratade med David Ahlmark (tränaren) om det här och han sa att det var okej för mig att spela. Han har sagt att det är jag själv som bestämmer om jag orkar eller inte. Dessutom, vi har ju en ledig dag på lördag, så det ska nog gå bra.

Filip Eriksson är tokladdad inför derbyt i juniorallsvenskan.

– Det finns inte så mycket roligare än de här JAS-matcherna mot lag som Storvreta. Juniorinnebandyn är populär och har alltid dragit mycket publik och nu ska vi visa återigen vilket lag som är bäst i Uppsala på juniorsidan.

Hur kommer det att gå?

– Storvreta har inte haft något att säga till om tidigare, men har öppnat med tre segrar. Det kommer att bli tufft, men vi har större bredd än dem och det avgör.

Filip Eriksson är född 2001 och har fått sitt stora genombrott i superligan den här säsongen, med nio mål och åtta assist på tio spelade matcher med Sirius. I Filips hittills enda JAS-match för säsongen noterades han för två mål och fyra assist.

Inför juniorderbyt mot Storvreta lyfter han dock fram den två år yngre Isak Forsberg (född 2003) som den spelare man ska hålla ögonen på.

– isak är ruggigt duktig, alltså, säger Filip Eriksson.

I Storvreta toppar Melvin Alm poängligan med sju mål och en assist på tre matcher.

– Storvreta har några individuellt duktiga skickliga spelare, men de har framför allt två ruggigt bra målvakter som har satt käppar i hjulen för oss tidigare, säger Filip Eriksson.

Sändningen från IFU Arena börjar 17.55. Matcherna kan ses utan extra kostnad om du är prenumerant på unt.se och är du ännu inte prenumerant kan du testa våra tjänster för 49 kronor den första månaden.