– Nej, i och för sig ... Men om vi ska gå vidare från gruppen så måste allt vara hundraprocentigt under 60 minuters spel, säger tränaren Esa Määttä.

Matcherna i World Cup spelas i 2x30 minuter, något som kanske kan gynna ett lag som Sirius, som inleder på torsdagen mot Edsbyn och fortsätter mot Start (fredag) och Vänersborg (lördag).

För att avancera till kvartsfinal måste man bli sämst tvåa i gruppen.

Men att spela kvartsfinal är inget mål för Sirius. Laget är starkt nederlagstippat, och kommer så att bli under hela säsongen.

– För oss är det viktigast att hitta ett stabilt spel. Vi har gjort en del bra matcher men tappat på slutet när vi inte har haft tålamod. Men givetvis kan vi vinna mot de andra lagen i World Cup – om vi lyckas riktigt bra med vårt spel ...

Ska man vara realistisk så är dock jumboplatsen i gruppen vikt för Sirius.

Sirius har mött både Edsbyn och Start under höstens träningsmatcher – stryk i båda. Men mot Start kändes det som om Sirius var hyggligt nära – och när det spelas 2x30 minuter så kan Sirius möjligheter öka.

Vänersborg fick stryk av Sirius i World Cup i fjol (3–2) och är det någon av de tippade slutspelskandidaterna (i elitserien) som Sirius möjligen skulle kunna rå på så är det nog Vänersborg, om man inte ger Joakim Hedqvist för många försök på hörnor och frislag kring straffområdet.

– Men Vänersborg är lurigt med sitt spel. Det är ett "konstigt" lag att möta, med en helt annan typ av spel. När det klaffar för Vänersborg kan de göra tio mål på 60 minuter, men när det går emot ... ja, då kan vi ha chansen.

Esa Määttäs lag är i stort sett helt nytt. Det tar ett tag för spelarna att hitta sina positioner och lära känna sina medspelare. Några av Siriusspelarna har dessutom helt nya roller.

– Vi har ett mer strukturerat spel än för bara en månad sedan. Jag är nöjd med hur vi har utvecklats hittills, vi har gjort bra ifrån oss, men det är fortfarande lite för mycket upp och ner. Vi har slarvat en del med passningarna och det har vi inte råd med, säger Määttä.

Dessutom måste Sirius utnyttja målchanserna när de väl dyker upp. Att bränna frilägen kommer inte att ge Sirius några poäng.

En som har lyckats med målskyttet under träningsmatcherna är unge Simon Karlsson. Åtta mål. Även Jimi Heinonen har varit produktiv. Spelaren som missade massor i fjol har plötsligt hittat rätt med både mål och passningar – nio poäng (7+2) och räknar man in 1+2 för finska landslaget (i matchen mot Sirius) så blir det 8+4.

Sirius åker till Sandviken med alla spelare tillgängliga.