En imponerande vändning och lika imponerande seger borta mot topplaget Falun i lördags. På onsdagskvällen tog Sirius tre nya poäng utan att imponera det minsta, mot ett bottenlag. Det är sällen man hör en tränare vara så besviken och missnöjd efter en seger som David Ahlmark var efter matchen mot Örebro.

– Vi var så dåliga i dag. Det är skämmigt inför vår hemmapublik. Vi tror att vi är finska landslaget som är världsmästare. Att vi ens har fräckheten att inte komma förberedda till match, säger kort efter matchen.

– Vi pratar om slutspel men det kan vi lägga ned. Vi är inte mogna för det, fortsätter han.

Artikelbild

| Siriusjubel efter ett av målen mot Örebro. Johan Eriksson, Jakob Drews och Joakim Olsson klappar om varandra.

Och Ahlmark var inte färdig där.

–  Bara för att vi vann mot Falun så tror vi att allt ska gå av sig självt. Men det är idrottspsykologi – och jag hatar när det händer mina lag.

Avgörandet till 7–6 kom med mindre än fem minuter kvar efter skott av backen Erik Storgårds. Det blev den sista periodens enda mål. I de två första duggade målen desto tätare. Sirius var mest hela tiden i förarsätet men släppte upp närkingarna gång på gång. Tvåmålsledningar som 3–1, 4–2 och 6–4 hjälpte inte. Vips kom Örebro tillbaka. Eller tilläts komma tillbaka.

– Vi tog inte en markering, säger den besvikne Siriustränaren.

Artikelbild

| Tränaren David Ahlmark var betydligt nöjdare efter segern mot Falun än den mot Örebro.

Som ett exempel på att det var ett frikostigt Siriuslag behövde gästerna bara tio sekunder på sig att reducera efter att Filip Eriksson prickat in 6–4.

Inför den tredje perioden valde Sirius att byta målvakt. Ut tvingades Tobias Steineck gå och in kom oprövade August Moberg.

Varför?

– Steineck släppte in för mycket mål. Vi ville få in någon som visade lite energi och att han ville ta bollarna, säger Ahlmark.

Nu fick inte Moberg särskilt mycket att göra. Han plockade ned en höjdboll och räddade det enda (!) Örebroskott som gick på mål i slutronden. Men det skottet behövde ju också räddas såklart.

Sirius har vunnit sex av sina sju senaste matcher och har nu klättrat i tabellen, upp till en slutspelsplats. Just nu parkerar laget på sjunde plats i superligan.

– Tittar man enbart på poängen så kanske det här var den skönaste segern, men vi var inte värda den, säger Ahlmark.