Efter spel i moderklubben Listonhill i Södertälje fortsatte Hampus Ahrén till Nykvarn och senare en säsong i Salem innan flyttlasset gick till Umeå och Riksinnebandygymnasiet. Ny klubbadress från och med nästa säsong blir alltså Storvreta.

– Storvreta har de bästa förutsättningarna att göra mig till det bästa av mig. Med UP (Ultimate performance) och IFU Arena och truppen som helhet. Det är en sån hård konkurrens och ett så bra lag som spelar de viktigaste matcherna, det är sånt jag vill göra, säger Hampus Ahrén.

Han har varit en given pjäs i Markus Puskalas U19-landslag och ser fram emot att spela VM i kanadensiska Halifax i maj. Från juniorlandslaget känner han nya lagkamrater som Michael Jansson och Simon Olofsson. Och när han spelade i Nykvarns juniorer fanns Valdemar Ahlroth i a-laget. Resten av spelarna i Storvreta har han också bra koll på.

Vad säger du om konkurrensen?

– Det är något jag har sökt efter. Jag vill ha hård konkurrens och kunna se och lära. Även om det blir min debutsäsong nästa säsong vill jag komma in och kunna bidra. Det finns en hel drös landslagsspelare men det är de jag ska konkurrera med, säger han.

Denna säsong har han spelat i allsvenskan med Rig och producerat 32 poäng på 15 matcher. Senare i vår hoppas han vara med och kunna spela hem Rigs andra raka junior-SM-guld.

Ahrén har varit ett hett eftertraktat byte. Andra toppklubbar i superligan som Falun, Mullsjö, Växjö, Pixbo och Dalen har också varit ute efter hans underskrift. Kontraktet med Storvreta är skrivet på två år.

– Det är ett statement att de unga lovande killarna som kommer fram vill spela i Storvreta. Ett statement på att vi gör något bra. Sen har jag och Storvreta har enorma förväntningar på honom. Vi ser honom som en framtida landslagscenter. Nu blir det upp till nästa säsongs trupp att ta hand om honom på bästa sätt, säger Storvretas värvningsansvarige Michael Rasi.

I Uppsalaklubben kommer Ahrén att få konkurrera om speltid på centerplatsen med spelare som Niklas Winroth, Victor Andersson och Fredrik Lindholm.

Nu fortsätter Storvretas arbete med den befintliga truppen och ett namnkunnigt nyförvärv i de bakre leden.

– Den stora grejen jag tittar på nu är att hitta en ersättare till "Jeppe" Berggren. Där tittar jag på världsbackar, säger Rasi.

Hampus Ahrén presenterades för sin nya hemmapublik i den första periodpausen av derbyt mot Sirius.