Efter tre säsonger i Hudiksvall är det klart att Lövblom, som är mest känd efter sina många år i Brynäs, lämnar Hälsingland.

– Jag kände att jag var klar där uppe efter de här åren, säger han.

Almtuna då?

– Vad ska jag säga om det? Jag har kontakt med ett antal klubbar och så mycket mer än så kan jag inte säga. Men skulle Almtuna höra av sig så skulle jag vara intresserad. Det är bra avstånd för mig eftersom jag har basen i Gävle.

Frågan är då: Har Almtuna varit i kontakt med dig?

– Jag har pratat med Björn Danielsson litegrann, men det var tidigare. Sedan kom det där med Falken (Nichlas Falk, tränaren) och sedan dog det ut, säger Lövblom, som är 55 år och ett respekterat tränarnamn.

Han verkar ärlig när han säger att ingen från Almtunas styrelse har talat med honom.

Lövblom inledde sin tränarkarriär i Team Gävle i början av 1990-talet, då han och Göran "Flygis" Sjöberg ledde laget.

Efter ett par säsonger som assisterande tränare (till "Flygis!") i Brynäs blev det Troja/Ljungby som han förde upp från ettan till allsvenskan. Flytten gick hem från Gävle 2006 och tio (!) säsonger i Brynäs J18.

Där tränade han spelare som Anton Rödin, Jakob Silfverberg, Calle Järnkrok och Simon Bertilsson. Dessutom Almtunabekantingar som Daniel Ljunggren och Emil Larsson.

– Jag var skadad en hel under den där tiden och har väl förträngt det mesta, säger Emil Larsson, som numera spelar i Luleå.

Ljunggren har dock tydligare minnen:

– Jag hade honom i två år och jo, han var bra. Tuff men ändå rättvis och sade vad han tyckte och tänkte. Jag tyckte om honom.

Så om någon från Almtuna skulle rådfråga dig så blir svaret "ja, kör"?

– Nu är det skillnad på seniorer och juniorer, men han var bra på att utbilda spelare, säger Ljunggren, som för övrigt lämnar Tingsryd efter bara en säsong, oklart var han ska spela.

UNT har sökt styrelsemedlemmen Niklas Sjölund, som ska vara den som har ansvar för truppen just nu, men utan resultat.