Offensiva krafter tillbaka i Almtuna

Tre raka förluster svider för Almtuna. Mer glädjande är att offensiva duon Hampus Harlestam och Tobias Liljendahl är tillbaka.

Hampus Harlestam är tillbaka i Almtunatruppen efter avstängning.

Hampus Harlestam är tillbaka i Almtunatruppen efter avstängning.

Foto: Håkan Lundh

Ishockey2019-11-26 07:54

0-3 mot Timrå, 2-3 mot Tingsryd och 5-6 mot Mora i söndags gör att Almtuna hamnat i ett läge där det negativa strecket kommit snabbt för Uppsalalaget. Inför kvällens match ligger Almtuna på samma poäng som Södertälje, under det negativa kvalstrecket. 
Och på förhand talar inte mycket för att laget vänder trenden i kväll när formstarka serietvåan Modo kommer på besök i Gränbyhallen. Men tränaren Martin Gudmundsson vill ge Modo en ordentlig match om poängen. 
– Vi ska visa att vi är att räkna med och ge Modo en riktig match. Vi har alla möjligheter att vinna. Men vi måste spela enkelt, och få ner pucken bakom Modos backar och checka fast dem där för att kunna etablera tryck och få momentum. Vi vill vara grymt effektiva och disciplinerade utan puck. Där har vi medicinen, säger han. 
Att vända trenden handlar om enkla saker enligt Gudmundsson. 
– Vi har pratat mycket om vårt DNA. Hård skridskoåkning, blocka skott, vara starka centralt i banan och ta korta intensiva byten. Det blir våra nycklar framöver, säger Gumundsson. 
Han gläds också åt att Hampus Harlestam är tillbaka i spel efter avstängning och dessutom är Tobias Liljendahl åter redo för spel. Två välbehövliga offensiva förstärkningar för Almtuna, om de ska rubba Modo. I övrigt har Almtuna inga skador. 
Vem står i mål?
– Det släpper vi klockan 17.00, säger Martin Gudmundsson. 

Matchdags

Almtuna - Modo
Hockeyallsvenskan
Gränbyhallen, i kväll 19.00 
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!