Kunde inte andas - spelade på kvällen

Klockan halv fem på eftermiddagen låg han med dropp på Akademiska sjukhuset. Två timmar senare var han på isen när Almtuna mötte Karlskoga i hockeyallsvenskan.

Jonathan Leman.

Jonathan Leman.

Foto: Håkan Lundh

Ishockey2019-12-04 22:15

– Det blev en hektisk dag, minst sagt, säger Almtunabacken Jonathan Leman.

Det var på onsdagens morgon/förmiddag som något hände med Leman. Han körde bil  i Boländerna när han plötsligt kände sig konstig. Han åkte hem direkt.

– När han kom hem såg jag direkt att något var fel. Han var alldeles uppsvullen, säger pappa Anders Leman, som var den som först såg Jonathan. Men han kände själv att något var fel.

– Jag fick feber och gick och lade mig, men när jag vaknade upp kunde jag inte andas.

Det blev transport till Akademiska sjukhuset.

– Däöe tog de en massa prover och sedan blev jag liggande med dropp fram till halv fem, säger Leman.

Läkarna konstaterade att det var någon form av allergisk reaktion, men mot vad är oklart. Leman har själv funderat över orsaken, men inte kommit fram till något bra svar.

Svullnaden började gå ner på eftermiddagen och Leman försökte skynda på hela processen på sjukhuset. Han skulle ju spela match med Almtuna mot Karlskoga.

– Jag försökte speeda på det och sade att jag inte kunde vara kvar där när vi har match. Jag kom lite sent till samlingen, men det gick ju bra ändå.

När UNT pratade med Leman efter matchen mot Karlskoga kunde man inte ana att han legat på sjukhus med dropp några timmar tidigare och dessutom haft feber och varit rejält uppsvullen i hela ansiktet.

Matchen förlorade dock Almtuna med 5–3.

Karta: Gränby ishall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!