Almtuna rasade ihop i tredje perioden

Fem olyckliga minuter i tredje perioden förstörde Almtunas segermöjligheter mot Västervik. Det blev till slut förlust med 3-6.

Villiam Haag gjorde ett mål och var Almtunas bäste offensive spelare i bortamatchen mot Västervik.

Ishockey2019-11-01 22:09

Almtuna låg i segerläge borta mot Västervik efter ledning 2-1 efter halva matchen. Detta efter att Tobias Åhström gett Almtuna ledningen i den första perioden, när han förvaltade ett straffslag på bästa sätt. Västervik kom emellan till 1-1 innan Villiam Haag gjorde ett av matchens snyggaste mål när han satte 2-1 för Almtuna i powerplay fem minuter in i andra perioden.
Så långt såg allt bra ut för Almtuna, som stod för ett stabilt "bortaspel".
Men då, strax efter tio minuter spelat in i mittperioden kvitterade Västervik till 2-2 och det blev lite av starten för hemmalagets forcering. I upptakten av tredje perioden gick hemmalaget ifrån till 5-2 på knappt fem minuter - och satte Almtuna i svår uppförsbacke.
En uppförsbacke som inte gick att jämna ut mer än Tobias Liljendahls reducering till 5-3. Villiam Haag hade ett fint läge för ytterligare reducering några minuter senare, men Västerviksmålvakten Samuel Ward räddade hans friläge.
Sista målet gjorde Västervik i öppen Almtunabur, när Daniel Rosengren lämnat densamma och Almtuna försökte forcera framåt med sex utespelare.
– Jag tyckte att vi var bra i första och hade flera chanser att göra mål än den utdelning vi fick. Andra var väldigt jämn. Sedan studsade pucken lite deras väg i tredje. Vi fick inte momentum där, och satte oss i en prekär situation. Vi är inte riktigt nöjda med den tredje perioden, säger assisterande Almtuntränaren Lars "Lillis" Lövblom efter matchen.
Två av Västerviksmålen i rycket till 5-2 tillkom också i boxplay för Almtuna.
– Det är lite surt att vi inte kunde hantera den tredje perioden bättre, säger "Lillis", som ville ge målskytten Villiam Haag högst betyg för insatsen i Småland.
Nu väntar ett lite över en vecka långt uppehåll för Almtuna, som får chansen att läka skador på bland annat Hampus Harlestam och Mattias Granlund, som varit ur spel en längre tid. Nästa match är inte förrän den 11 november då Södertälje väntar på hemmais.
– Vi får se om kanske Harlestam och Granlund kan närma sig spel då, jag har ingen exakt prognos för dem just nu, säger Lars Lövblom.

Matchfakta

Västervik - Almtuna 6-3 (1-1, 1-1, 4-1)
Målen Almtuna: 0-1 (10.19) Tobias Åhström (straff), 1-2 (25.05) Villiam Haag (Filip Hasa) spel fem mot fyra, 5-3 (48.53) Tobias Liljendahl (Tony Mårtensson/Teodor Nyström).