"Blir det inte bättre är vi chanslösa"

Sirius blev krossat (3-11) av Mullsjö och nu väntar derby mot ett ännu bättre lag Storvreta. "Jag hoppas att det kommer att se annorlunda ut, annars är vi chanslösa."

David Ahlmark på Sirius träning i förra veckan. Nu ställs hans lag mot Storvreta i säsongens första derby.

David Ahlmark på Sirius träning i förra veckan. Nu ställs hans lag mot Storvreta i säsongens första derby.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Innebandy2019-09-26 19:00

Storvretas derbystatistik mot Sirius är förkrossande. Tio raka segrar för Storvreta, där fyra av dem kom i kvartsfinalserien i våras. Sirius har inte vunnit ett derby sedan i januari 2017.

– Vad ska jag säga om det? Det är ingen rolig statistik. Vi behöver vända på det, säger Siriustränaren David Ahlmark, som tillsammans med sitt lag kom hem till Uppsala tidigt på torsdagsmorgonen efter bussresan från Mullsjö.

– Återhämtningen blir en utmaning för oss, men det är bara att gilla läget, säger Ahlmark.

Storvreta är jättefavorit trots skade- och sjukdomsproblemen. När Sirius dessutom vek ned sig totalt mot Mullsjö så är  väl utgången i fredagens match given.

– Mullsjö är ett bra lag, men vi var riktigt dåliga. Många dåliga beslut. Vi får hoppas att det blir annorlunda i morgon (fredag), annars är vi chanslösa.

Det som talar för Sirius är revanschlusten, att man har alla spelare  friska (utom Billy Nilsson) samt det faktum att laget borde komma närmare en seger mot Storvreta för varje förlust.

– Vill man se det lite filosofiskt så är det väl så, säger Ahlmark apropå att Sirius snart borde vinna en match mot Storvreta eftersom det faktiskt är två slutspelslag vi talar om.

Apropå Billy Nilsson: Han är med på träningarna och kör grundövningar, men det är antagligen långt till en comeback. Ahlmark talar om "nån månad eller så" även om han – och kanske ingen annan heller – vet exakt när Nilsson kan vara tillbaka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!