Det var dock inte det som imponerade mest på mig i kylan på den nya hemmaplanen. Nej, de två spelare som jag vill lyfta fram är i stället Amanda Östervall och Agnes Nyberg.

Östervall var stundtals överallt. Hon utgick från en central mittfältsroll, men var både till höger, vänster och hemma och försvarade. Östervall spelade fint fram Moa Mattsson till 1–0-målet och låg även bakom en hel del annat offensivt. Det kändes verkligen som att hon gav Uppsala en till dimension i spelet som man inte hade i fjol då i princip alla bollar gick antingen ut på kanterna eller direkt upp mot anfallet. Östervalls återkomst till Uppland lovar gott efter premiären.

En annan som imponerade tycker jag var Agnes Nyberg. Efter att ha slagit igenom 2016 så var fjolåret tuffare för Nyberg. I premiären fanns det dock flera fina tendenser hos den unga mittfältaren som funkade perfekt framför Moa Mattsson. Jag skulle faktiskt säga att Nyberg för tillfället går före Julia Lyckberg i positionen.

Flera andra, för att inte säga de flesta, stod för fina insatser mot ett blekt Böljan. Jessie Davis styrde backlinjen, Julia Ekholm och Märta Säfström kom runt på kanterna och Ingrid Wixner gjorde en riktigt fin prestation. Jag tycker även att Beata Olsson glänste till under sitt inhopp. Den man egentligen bara hade velat se mer av var Lana Spitler i anfallet.

Själva matchen då? Det var inget snack om saken och fastställde bara det som de flesta tror, nämligen att Uppsala kommer hålla till i toppen och Böljan i botten. Det är svårt att dra några växlar av den här segern utan det får vänta ytterligare en vecka. Då möter nämligen Uppsala Umeå borta, ett Umeå som inledde säsongen med att besegra storfavoriten AIK med 2–0 borta. Den matchen lär visa mer om hur bra Uppsala egentligen är i år.