Hon blir Almtunas nye ordförande

På en extra stämma på torsdagen valdes Kristina Johnson, som varit styrelseledamot i Almtuna under några år, till klubbens ordförande fram till årsmötet i sommar.

Kristina Johnson, som varit styrelseledamot i Almtuna under några år, blir klubbens ordförande.

Kristina Johnson, som varit styrelseledamot i Almtuna under några år, blir klubbens ordförande.

Foto: Håkan Lundh

Ishockey2019-10-03 19:54

Det här blir Almtunas andra kvinnliga ordförande. Den första var Berit Danielsson på 1990-talet.

–  Jag lägger inte så stor vikt vid manligt och kvinnligt. Dessutom har jag jobbat i styrelsen i fyra år. Jag är inte den som är bäst på hockey i styrelsen, men det finns det andra som är, säger Kristina Johnson.

Valet av Kristina Johnson innebär att Niklas Sjölund går tillbaka som styrelseledamot. Styrelsen består nu av sex ledamöter inklusive ordföranden där Hans Johansson tillsammans med Johnson och Sjölund sitter sedan tidigare.

Fredrik Palm är en av tre nya styrelseledamöter i Almtuna. De övriga är Lennart Danielsson och Ulf Fahlstad.

– Jag har alltid gillat hockey och jag tycker att det är viktigt att ha ett bra lag i Uppsala. Jag vill vara med och bidra. Att skapa rutiner och processer över tid för att skapa stabilitet. Vi ska känna en trygghet, säger Palm.

På stämman berättade klubbchefen Robert Lif att ekonomin nu är "under kontroll", men någon ekonomisk dans på rosor är det inte. Läget är fortfarande ansträngt.

–  Vi håller hårt på kostnaderna. Jag har sagt att visst, vi kan flyga till de allsvenska matcherna men då spelar vi i division I nästa säsong oavsett plats i tabellen, säger Lif och syftar på att pengar till sådana resor helt enkelt inte finns just nu och att tvångsdegradering skulle bli resultatet om inte kostnaderna rättas efter plånboken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!