Mot Pantern i lördags motade Ljung 33 skott. På onsdagskvällen försökte Björklöven exakt lika många gånger men det var stopp hela tiden. Arvid Ljung fick stor hjälp av sitt uteförsvar som täckte skott i parti och minut men 26-åringen tog hand om resten på ett ypperligt sätt.

– Jag känner mig mycket tryggare, säger han och jämför med känslan hur det var under fjolåret, hans debutsäsong i Almtuna.

Då var han debutant i allsvenskan och höll nollan två gånger på 27 starter. Nu har han hållit nollan i två raka matcher.

– Det studsar rätt och det är bara att bygga vidare på det här, säger han efter 2–0-segern.

Almtuna släppte in alldeles för mycket mål under en period. Värsta exemplet var sex baklängesmål borta mot Södertälje. Då vinns inga matcher, i alla fall väldigt få. Nu ser hela försvarsspelet tryggt och stabilt ut.

– Vi har gått tillbaka lite till vad vi gjorde förra året. Vi utgår från slottet, hjärtat, och rör oss smart, säger målvakten.

Och det är många som är beredda att betala priset.

– Att täcka skott är en inställningsfråga. Jag vet inte hur många skott vi täckte, säger Ljung.

– Det är kul att se lite ispåsar på diverse kroppsdelar i omklädningsrummet, säger tränaren Marcus Ragnarsson om att många i hemmalaget offrade sig helhjärtat.

Från Brynäs nyinlånade Alexander Bjurström och Oscar Milton hittade rätt varsin gång för Ais i en rätt öppen förstaperiod där det skapades chanser åt båda håll. Ljung tvingades bland annat till en riktigt fin räddning med plocken från nära håll.

– Är man inne i ett flow blir man placeringssäker, säger han.

Nästa jätteräddning stod han för mitt i matchen när gästernas Cody Murphy kom fri – och fintade bort Almtunamålvakten. Men mål blev det ändå inte. Ljung hann få ut ett benskydd på något sätt.

– Han måste ha missat pucken på något sätt. Jag minns att jag hann tänka: nu blir det mål. Där hade jag flyt, säger Ais dubbelnolla.

Sakta men säkert, ju längre matchen led, blev det mer tillknäppt. Almtuna fick bara iväg tre skott i den tredje och sista perioden men defensiven var fortsatt stark.

– Det handlade om att inte bjuda dem på så mycket målchanser i den tredje perioden och vi gjorde det svårt för dem. Arvid var lugn och stabil där bak och forwards hittar mer rätt och jobbar nedåt ( i banan), man jobbar klart situationerna, säger Ragnarsson och fortsätter:

– Det var bra att komma upp med en sån här match. Det var en bra laginsats i första hand.

Almtuna gick från 14:e och sista plats i tabellen till en åttonde i och med segern.

Ljung är fortsatt trea i den allsvenska målvaktsligan och har nu en räddningsprocent på nästan 96 procent på sina fyra starter.

Räkna med att han även står på fredag borta mot Västerås.