Har tagit plats bland stjärnorna

Han är fostrad i de egna leden och mot Mullsjö senast fick Alexander Janols göra debut för Storvreta i superligan. "Det är en häftig resa", säger han.

Alexander Janols (15) gjorde debut i superligan när 20-åringen fick ta plats i Storvretas andrafemma mot Mullsjö senast. Nu hoppas han få fler chanser.

Alexander Janols (15) gjorde debut i superligan när 20-åringen fick ta plats i Storvretas andrafemma mot Mullsjö senast. Nu hoppas han få fler chanser.

Foto: Adam Troy

Innebandy2019-10-07 17:02

De senaste åren har det varit få spelare som kommit upp i a-laget ifrån Storvretas egna led. Men Alexander Janols visar att det går. Om man är tillräckligt bra. Efter avstickaren till Rasbo de två senaste säsongerna har han varit moderklubben trogen genom karriären. Tidigare var det spel i Storvretas juniorer och klubbens U-lag i femman och sexan som gällde.

– Det är det här man sett framför sig hela tiden. Det är en häftig resa, det är mycket tid man lagt ned. Och skitkul att de tar upp mig och ser potentialen, säger 20-åringen efter att han i omgång tre fick göra debut i 10–6-segern över Mullsjö senast.

Storvreta och Rasbo hade förra året ett samarbetsavtal och det öppnade för att Janols fick vara med och träna med mästarna. 

– Det var då Harnesk (Andreas, Storvretas huvudtränare) fick upp ögonen för mg, säger Janols.

Sedan har han blivit kvar till den här säsongen och nu har han kontrakt med det stjärnspäckade laget. Mot Mullsjö fick han ta plats som back i andrafemman bakom en rutinerad kedja bestående av Albin Sjögren, Valdemar Ahlroth och Alexander Rudd.

Med tanke på att Storvreta dragits med sjukdomar i inledningen på säsongen kunde debuten skett redan tidigare, som i premiären mot Falun då Storvreta valde att endast gå på fyra backar, men Janols fick vänta ett tag.

–  De vågade väl inte kasta in mig när det var så mycket rutin i en sån match och mycket publik. De ville ge mig en lite schysstare match att göra debut i, säger han.

Han säger att debuten var nervös till en början, men att han växte in i det och är nöjd över sin debutinsats. Nu gör han sig redo för Dalen borta på tisdag kväll. Och han gör det som back. Detta trots att han under karriären nästan enbart varit forward. 

–  Jag är bollskicklig, ganska stor och bra en mot en, säger han när han beskriver sig själv som spelare.

Nu vill han ta alla chanser han får, och fortsätta utvecklas. Och även hamna i poängprotokollet.

–  Det är så klart ett personligt mål man har, att göra poäng. Det kommer nog snart, det tror jag, säger Janols.

Storvreta har tre raka segrar (varav en efter förlängning) i säsongsinledningen medan Dalen efter två raka segrar förlorade borta mot Falun med hela 10–3 senast.

Matchdags

Dalen–Storvreta

Superligan

Umeå Energi Arena tisdag 19.15

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!